Sunday, April 25, 2010

idea hari ini

smart jugak pakcik kartun ni

hari ni sebab ade nk buat urusan surat menyurat ++ nk hantar sepupu kt tempat kursus die,aku bergaya metroseksual sikit..haha..metroseksual laa pulak..tapi metroseksual aku x sampai tahap aku beli pencuci muka kat supermarket @ watson..cukup sekadar kemas j..pakai jeans,kemeja@t-shirt,kasut..tapi satu mnde yang semakin melekat ngn aku ialah sunglass..haha..poyo j rase nk pakai spek..klo nk kluo,rase cam x bes pulak..agaga..


ni tips yang ntah pape..hahaha

metroseksual ni,aku pon x brape pasti maksud die sebenornye..aku cume paham,maksudnye lelaki yang nk bergaya..haha..pergi kelas nak smart2..baru market tinggi..maklumlah,awek dalam kelas,ramai..tapi klo dekat tempat aku aritu,dalam kelas xde awek..haha,kesian..tengok laa pulak tyme buat degree nanti mcm mane..tu hal kelas..klo nk pegi round2 pon boleh jugak bermetroseksual..haha..ni lagi hebat..mane yang kaye2,sah2 pakai mini cooper,paling koman lancer..walk-segen pon ok jugak..klo awek tengok,mampu cair jugak aku rase..

so,konklusinye kedai2 kat malaysia kene tambah diorang punye koleksi pakaian supaye senang lelaki2 yang metroseksual ni nak pegi window shopping,pastu shopping..agaga..dana nk ambik kt mane???tunggu laa elaun klo student ni..elaun parents sikit,elaun blajar sikit pastu save budget sikit2,boleh laa gune buat belanja..haha..pastu,klo nenek bagi duit tyme balik kampung da kene tukar ayat..

mase kecik2:

"nah,duit blanje buat beli sekerim"

bile dah beso:

"nah,duit belanje buat beli baju"

haha,macam tu laa dunia hari ni..tapi,jgn over2 takut2 menyesal dikemudian hari..huhu..salam..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

18 comments:

Rie Zarchry said...

oit oit
lame tak singgah sini!
sehat ke?

Sylarius said...

perangai lelaki metroseksual = perangai perempuan

jaya jr said...

rei:okok je..sihat..hehe

sylarius:klo camtu,adakah beckham berperangai perempuan???

.::WaNiE::. said...

lelaki metrosexual sedap dipandang

tak ingin memiliki sbb takut gay

ahahaha larikkkk

maCy said...

biarlah encik jaya jr ni nak jd cmne pn... hoho

jaya jr said...

wanie:tu pon masalh,metrosexual ditakuti sbab gay..bahaye2

macy:jaya jr nk jadi terbaek..haha

SHaFiQa said...

xyah berkereta mewah kot, lau dah smart msti pmpn pndg 23 kali (klau sy la, tp klau pmpn lain tak tau)

akuvision said...

metroseksual, lelaki yang menjaga penampilan dan menggunakan produk - produk kecantikan untuk menjaga ketrampilan. Dilihat seperti gay, namun ianya tidak!. Antara ikon metroseksual antarabangsa ialah David Beckham, satu jenis lagi ialah Uberseksual, lelaki yang berketrampilan dan berjaya dalam kerjaya, menjaga imej tetapi tidak melampau, ikon uberseksual adalah seperti Doktor Fadzley!

jaya jr said...

akuvision:wah,terbaek info..aku tau metro seksual,uberseksual tu x sangat..tq2

sasha* said...

haha tunang i mmg i tak kasik metroseksual ni.mengarut je.i just love the way he is.tp kdg2 i suka ckp dorg ni gay hahaha larikkk gak mcm wanie.wanie tunggu i :PPP

jaya jr said...

haha,klo camtu org yg pakai smart2 xkan gay kot..

rossoneri said...

heeeee nak bergaya2 pun jgn sampai nmpk poyo yek, drp bley ngorat awek, terus awek nyampah haha

jaya jr said...

haha,betol3..naseb baek x jadi sampah teros..haha

~Bloggerina~ said...

metrosexual just guys yg conscious psl penampilan.amek berat psl muka,kemas2.bukannya gay or sissy mcm ppuan.metrosexual selalunya stryle mmg bagus

cyberboy said...

wa lebih skit dri metro..

jaya jr said...

haha..setuju ngn bloggerina/..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ooooo bergaya sbb nak kasi awek cair ke?hoho :p

jaya jr said...

ctberboy:aku rase,aku mcm ko kot..haha

mrs. fiza:haha,salah satu dari sebab kot..haha,tp kekemasan memang penting..huhu