Skip to main content

idea hari ini

smart jugak pakcik kartun ni

hari ni sebab ade nk buat urusan surat menyurat ++ nk hantar sepupu kt tempat kursus die,aku bergaya metroseksual sikit..haha..metroseksual laa pulak..tapi metroseksual aku x sampai tahap aku beli pencuci muka kat supermarket @ watson..cukup sekadar kemas j..pakai jeans,kemeja@t-shirt,kasut..tapi satu mnde yang semakin melekat ngn aku ialah sunglass..haha..poyo j rase nk pakai spek..klo nk kluo,rase cam x bes pulak..agaga..


ni tips yang ntah pape..hahaha

metroseksual ni,aku pon x brape pasti maksud die sebenornye..aku cume paham,maksudnye lelaki yang nk bergaya..haha..pergi kelas nak smart2..baru market tinggi..maklumlah,awek dalam kelas,ramai..tapi klo dekat tempat aku aritu,dalam kelas xde awek..haha,kesian..tengok laa pulak tyme buat degree nanti mcm mane..tu hal kelas..klo nk pegi round2 pon boleh jugak bermetroseksual..haha..ni lagi hebat..mane yang kaye2,sah2 pakai mini cooper,paling koman lancer..walk-segen pon ok jugak..klo awek tengok,mampu cair jugak aku rase..

so,konklusinye kedai2 kat malaysia kene tambah diorang punye koleksi pakaian supaye senang lelaki2 yang metroseksual ni nak pegi window shopping,pastu shopping..agaga..dana nk ambik kt mane???tunggu laa elaun klo student ni..elaun parents sikit,elaun blajar sikit pastu save budget sikit2,boleh laa gune buat belanja..haha..pastu,klo nenek bagi duit tyme balik kampung da kene tukar ayat..

mase kecik2:

"nah,duit blanje buat beli sekerim"

bile dah beso:

"nah,duit belanje buat beli baju"

haha,macam tu laa dunia hari ni..tapi,jgn over2 takut2 menyesal dikemudian hari..huhu..salam..

Comments

Rie Zarchry said…
oit oit
lame tak singgah sini!
sehat ke?
Sylarius said…
perangai lelaki metroseksual = perangai perempuan
jaya jr said…
rei:okok je..sihat..hehe

sylarius:klo camtu,adakah beckham berperangai perempuan???
.::WaNiE::. said…
lelaki metrosexual sedap dipandang

tak ingin memiliki sbb takut gay

ahahaha larikkkk
Anonymous said…
biarlah encik jaya jr ni nak jd cmne pn... hoho
jaya jr said…
wanie:tu pon masalh,metrosexual ditakuti sbab gay..bahaye2

macy:jaya jr nk jadi terbaek..haha
SHaFiQa said…
xyah berkereta mewah kot, lau dah smart msti pmpn pndg 23 kali (klau sy la, tp klau pmpn lain tak tau)
akuvision said…
metroseksual, lelaki yang menjaga penampilan dan menggunakan produk - produk kecantikan untuk menjaga ketrampilan. Dilihat seperti gay, namun ianya tidak!. Antara ikon metroseksual antarabangsa ialah David Beckham, satu jenis lagi ialah Uberseksual, lelaki yang berketrampilan dan berjaya dalam kerjaya, menjaga imej tetapi tidak melampau, ikon uberseksual adalah seperti Doktor Fadzley!
jaya jr said…
akuvision:wah,terbaek info..aku tau metro seksual,uberseksual tu x sangat..tq2
sasha* said…
haha tunang i mmg i tak kasik metroseksual ni.mengarut je.i just love the way he is.tp kdg2 i suka ckp dorg ni gay hahaha larikkk gak mcm wanie.wanie tunggu i :PPP
jaya jr said…
haha,klo camtu org yg pakai smart2 xkan gay kot..
rossoneri said…
heeeee nak bergaya2 pun jgn sampai nmpk poyo yek, drp bley ngorat awek, terus awek nyampah haha
jaya jr said…
haha,betol3..naseb baek x jadi sampah teros..haha
~Bloggerina~ said…
metrosexual just guys yg conscious psl penampilan.amek berat psl muka,kemas2.bukannya gay or sissy mcm ppuan.metrosexual selalunya stryle mmg bagus
cyberboy said…
wa lebih skit dri metro..
jaya jr said…
haha..setuju ngn bloggerina/..
ooooo bergaya sbb nak kasi awek cair ke?hoho :p
jaya jr said…
ctberboy:aku rase,aku mcm ko kot..haha

mrs. fiza:haha,salah satu dari sebab kot..haha,tp kekemasan memang penting..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka