Skip to main content

teknologi yang dibiologikankan

hari ini rilek saja..rutin berjalan macam biase..cume tempat aku berpeeluh ari ni kt taman..haha

jogging dekat ade rmai orang sikit..baru ade feel..rugi aa beli kasut baru tapi jogging

sorang2..huhu..lepas jogging minum air 100+ bagi fliud dalam badan balance balik..tetibe j pikir

pasal bio..sebab asalnye,mase skola dulu agak minat bio..boleh tahan laa..tapi bile masuk u,dapat

engine,da x consider sangat bio..


tapi malam ni lepas aku lepak dlm jangka mase 4 gelas air ngn member2 kat pantai petang

tadi,aku terima satu berite..bukan berite jugak,cume buat panajng entri j..haha..aku dapat tau

aku terpilih untuk kos BIOTEKNOLOGI ntuk buat degree..cuak jugak..masih

blurr..haha..terkenang minat lame ku terhadap bio..tp sepanjang 2 tahun buat foundation,aku

banyak fokus calculus,fizik,kimia..ape cerita ni ek???haha,mmg mencabar jugak ni..huh,,rilek

suda,terime aje laa pilihan pertame ku itu..miahaha..


dh,xde pape nk tulis..haha..jumpe lagi..


Comments

acitspace said…
wei main camp da tetapkn kos ea???
jaya jr said…
da..
tp x tau ape gunenye..
ntuk PTPTN kot..
aku masuk sane still ade foundation lagi rasenye..
tahniah......tahniah...akhirnya kebiolan menjadi milik anda..ops,mksud saya "biologi" menjadi subjek degree anda......


jap, 4 gelas air tuh cara baru untuk mengukur jarak ke? pergh.....mantap beb,leh create unit baru dlm sistem ukur-ukur....haha
jaya jr said…
4 gelas air..
klo lepak kt kedai,minum 4 gelas air agak2 lame x???
laem,so ntuk ukur mase laa..
hahahaha..
.::WaNiE::. said…
wwahahah

good luckk
jaya jr said…
terima kasih..huhu
bio.. bio.. saya pening study bio.. hehehe
anwy, kos biotek tu kos yg bagus.. good luck k :)
jaya jr said…
bio memang pening..
tp try j laa..
TQ =)
zairie said…
chaiyok2... =)
mrs.lovesick said…
hey, congratz dpt 1st choice tu. and gudluck!
=)
jaya jr said…
terima kasih sume..
may Allah bless all of you too..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka