Wednesday, April 21, 2010

malam yang berlainan


entri kali ni nk cerite pasal malam laa pulak..asyik cerite pasal siang je..hehe..bukan ape,x de lagi entri aku yang cerite pasal malam..asyik pagi je..malam ni penting jugak..xde malam,x leh tengok bulan mengambang..haha..mengarut saja..malam2 aku kat umah laen sikit ngn malam2 kat kampus..

klo kat kampus,aktiviti malam biasenye duk ramai2 makan,sembang2,tengok tv kt cafe..klo ade barang dapur,maen masak2..tu klo tyme x exam..klo exam pulak,duk depan buku je laa..klo kat hostel jgk,malam2 bleh hangout..klo ade bola,lepak laa kat kedai mamak..walopon aku tengah tido,ade je kawan yang rajin2 kejut aku suh join gak..klo pegi tengok tu team yang aku sokong menang x pe gak,klo kalah,memang aku rase x berbaloi..

tapi klo kat umah,malam aku secare otomatik berubah..jarang berlaku aktiviti hangout2 ni..sebab aku aku x terdidik ngn kluo umah waktu malam..slalu kluo pon kluo ngn family pegi makan..haha..mesti orang kate aku anak mak...huhu,sah2 laa aku anak mak aku..xkan anak org laen..tapi ade jugak aku kluo,kluo tengok bola laa biasenye,maen futsal malam2 jarang..sebabnye,klo kt umah ni banyak mnde aku boleh buat..x bosan malam2 aku kat umah..

biase aku tengok cerita dulu..skang ni paling top tengah layan THE SLAVE HUNTER,BECOMING A BILLIONAIR..smue tu boleh ditonton kt kbs world astro 303..klo x pon,aku maen game,on9..so aku rase xde sebab aku nk duk lua umah malam2,melainkan ade hal penting..klo kt hostel,dugaan banyak..haha..hostel pon tengah bandor..lagi laa meriah..klo kluo pon ramai2..klo kt terengganu ni,brape kerat laa sangat member skali kluo..haha

so,konklusinye,klo aku duk umah,aku x kluo malam..tapi klo duk hostel,suka kluo malam.haha..kluo umah kene balik awal,klo x parents risau,pastu call suh balik..huhu..klo duk hostel,ikot suke laa nk balik pukol brape pon..asal x kene ngn fellow ngn gad suda..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

20 comments:

soffya cik bulan said...

baguslah tu..smalah kita..
hehh :D

.::WaNiE::. said...

duk rumah lagi best

huhuhuhu

CintaNajihah said...

same la kite~ kt umah, duk umah lelame pown x rase boring, klo kt hostel jap je rase bosan~ huhu

Kepala Bergetar said...

a'a duk rumah lagi best..

SHaFiQa said...

betul3...kalau kat umah klua kne blk b4 maghrib..tp xksh sbb kat umah bes..kat cni (kl) slalu je jd brung hntu..

jaya jr said...

haha,nampaknye semue menyokong stay kt umah bes.
bagus3...

keri said...

sokong2!
aj da kame x balek umah ni..
can't wait lah!

rizal jabai said...

dulu kat hostel..siap panjat pagar nk kluo mlm...tp kat umah nak panjat pagar..kang mak aku campak pagar plak...huu...bagos dok umh nih...jd anak yg baik..hehe

jaya jr said...

keri:haha,xpe..cuti dekat dh..

rizal:memang,duk hostel ade j nk cari kerje,duk umah rilek2 je..hahaha

Imran Yazid said...

wah, tgk jugak kdrama eh

pak long said...

salam...
malam jangan dok luar umah..ada antuuuuuuu

Aidi-Safuan said...

wahahaah....kita serupa. kat hostel bukan main banyak idea nak buat time malam. padahal kat umah dok dalam bilik pastu online jer. :p

jaya jr said...

imran:mesti ah tengok korea..huhu

pak long:kt tengah bandor je banyak hantu..haha

aidisafuan:memang style macam tu kot..wakaka

zikeryhassan said...

sudah lama aku xlyn korea.

Azizul Luqman said...

huhhh...
citer korea...
best ke???
hahaha... XD

jaya jr said...

best aa..
haha..tengok j laa mane yg rase bes,..
rase x bes,x tengok..
huhu..

ziha said...

wahh anak yang baik..tak kuar uma waktu malam.gud2. :)

sD..(; said...

kuar malam besh... oppa bile nak g date tgk muvie midnight?.. hahaha.. ;))

jaya jr said...

ziha:tu laa..tapi klo duk hostel laen pulak citenye

sD:oppa jarang kua malam,siang x leh??haha

Trojan said...

hahaha...situasinyer sme cm ak...klo kt hostel kaki sntasa pnjg, maklum la mk ayah xtaw....klo kt umh duk umh jer hal pntg bru kuar...

ko lyn cte korea ker?...oke gk 2 cadangan yg best...