Skip to main content

blogger pon kene rehat

da agak terperap blog ni leih kurang 3-4 hari..haha..berehat laa kate kan..blogging pon kene rehat jugak..macam budak skola,staff pejabat,ofis boy..semue nak rehat..cume beza nye waktu rehat tu..klo budak skola pkol 11 rehat,klo kt pejabat tengahari kluar lunch..ofis boy ni ikut suke je kot..haha..klo kene anto surat,tengah jalan pekena laa dulu teh terik kt kedai mamak tepi jalan..boss bukan tau pon..haha..pandai j aku reka cerite kn...tp ni berdasarkan logik yang aku akan buat kalau aku seorang ofis boy..agaga..



klo blogger pulak,rehat lagi x tentu mase..kadang2 rehat 5 minit..uih,kejapnye 5 minit..x cukup 5 minit,waktu rehat bagi blogger yg bekerja tetap semestinye waktu diorang masuk ofis..tapi x tau laa klo kat ofis pon blogwalking jugak...haha..skali kantoi dengan boss habis duit nuffnang buat blanje bos makan..al-maklum lah,nak ambik ati bos..haha..bos pon bile da dapat makan free,buat x nampak je laa..asal kerje jalan..klo kerje x jalan,kluar laa dalam paper,berblogging mendorong produktiviti kerja merosot...lagi parah..

klo blogger yang menganggur aka sedang menjalani cuti macam aku ni,ikot suke laa bile nk masuk pejabat..haha..awal pagi,tengahari,petang,malam,pilih j yang mane suke..asal x tinggal sembahyang sudah..xde makne nye dapat duit nuffnang,tapi x sembahyang..hihi..ade unsur nasihat sikit..sape yang bace sebar laa skali,boleh buat pahala same2..baru berbahagia dunia blogging ni..

lagi satu,kalo mende ni terjadi,memang blogger perlu berehat..suke ke,x suke k,memang kene..waktu nye,bile broadband lembab macam sipot..lagi terok,kene potong..x pon server down..haha..ni kompem x dapat berehat dengan tenang..sah2 tension j muke..haha..pastu keluar laa update kat fesbuk dan laman sosial yang sewaktu dengan nye berkaitan berukband..haha..


marah versi kepale dongak atas

so,ni update lepas rehat 4 hari..ade kurang,bahase x betol,sori aje yang mampu tolong..hahaha..okok..zasss,layann..

p/s:sebenarnye berlaku kesilpan teknikal kt streamyx umah aku..tu yang kene pegi rehat..haha

Comments

luvly mya said…
haha..skrg kat umah pun kejap2 streamyx down..suh rehat la tu kot ;)
jaya jr said…
memang..
tp da bg rehat 3 hari,klo buat hal lagi x tau laa..
haha,,
Anonymous said…
haha
aku selalu gak rehat sehari dua berblog ni
saja malas nak hadap blog
rehat sbb:
-assignment
-project
-ternet cam siput bab,,hahaha..
~AkukahMilikmu~ said…
betul ar..blogger pun lena rehat mata..letih gak kekadang ngadap lappy ni..nak pulak klu time tenet slow..
zikeryhassan said…
aku akan rehat dri update bile byk esaimen, ternet mcm bodoh, takde idea

tp still singgah kerumah jiran2 yg laen. ahaha.
jaya jr said…
kaptem:haha,bile malas mmg kene berehat..tido je..

hanimhusin & akukahmilikmu:sebab2 yang bernas..haha

zikery:blogwalking pon kadang2 penat jugak..rehat off terus..agaga
.::WaNiE::. said…
kan best kalau ada isytihar cuti blogger- semua blogger tak payah apdet blog selama seminggu

hahahahahhah
jaya jr said…
haha,xde maknenye nk isytihar..
klo ade,bukan makin nk rehat,makin nk blogging..
haha..
mytafa said…
berehat la kita yer.....hiks...nice entry
jaya jr said…
haha,rehat3..
tapi sampai mase keje kene buat..huhu..
trimas bro..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka