Monday, April 19, 2010

blogger pon kene rehat

da agak terperap blog ni leih kurang 3-4 hari..haha..berehat laa kate kan..blogging pon kene rehat jugak..macam budak skola,staff pejabat,ofis boy..semue nak rehat..cume beza nye waktu rehat tu..klo budak skola pkol 11 rehat,klo kt pejabat tengahari kluar lunch..ofis boy ni ikut suke je kot..haha..klo kene anto surat,tengah jalan pekena laa dulu teh terik kt kedai mamak tepi jalan..boss bukan tau pon..haha..pandai j aku reka cerite kn...tp ni berdasarkan logik yang aku akan buat kalau aku seorang ofis boy..agaga..



klo blogger pulak,rehat lagi x tentu mase..kadang2 rehat 5 minit..uih,kejapnye 5 minit..x cukup 5 minit,waktu rehat bagi blogger yg bekerja tetap semestinye waktu diorang masuk ofis..tapi x tau laa klo kat ofis pon blogwalking jugak...haha..skali kantoi dengan boss habis duit nuffnang buat blanje bos makan..al-maklum lah,nak ambik ati bos..haha..bos pon bile da dapat makan free,buat x nampak je laa..asal kerje jalan..klo kerje x jalan,kluar laa dalam paper,berblogging mendorong produktiviti kerja merosot...lagi parah..

klo blogger yang menganggur aka sedang menjalani cuti macam aku ni,ikot suke laa bile nk masuk pejabat..haha..awal pagi,tengahari,petang,malam,pilih j yang mane suke..asal x tinggal sembahyang sudah..xde makne nye dapat duit nuffnang,tapi x sembahyang..hihi..ade unsur nasihat sikit..sape yang bace sebar laa skali,boleh buat pahala same2..baru berbahagia dunia blogging ni..

lagi satu,kalo mende ni terjadi,memang blogger perlu berehat..suke ke,x suke k,memang kene..waktu nye,bile broadband lembab macam sipot..lagi terok,kene potong..x pon server down..haha..ni kompem x dapat berehat dengan tenang..sah2 tension j muke..haha..pastu keluar laa update kat fesbuk dan laman sosial yang sewaktu dengan nye berkaitan berukband..haha..


marah versi kepale dongak atas

so,ni update lepas rehat 4 hari..ade kurang,bahase x betol,sori aje yang mampu tolong..hahaha..okok..zasss,layann..

p/s:sebenarnye berlaku kesilpan teknikal kt streamyx umah aku..tu yang kene pegi rehat..haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

luvly mya said...

haha..skrg kat umah pun kejap2 streamyx down..suh rehat la tu kot ;)

jaya jr said...

memang..
tp da bg rehat 3 hari,klo buat hal lagi x tau laa..
haha,,

Kapten said...

haha
aku selalu gak rehat sehari dua berblog ni
saja malas nak hadap blog

~ h a n i m h u s i n ~ said...

rehat sbb:
-assignment
-project
-ternet cam siput bab,,hahaha..

~AkukahMilikmu~ said...

betul ar..blogger pun lena rehat mata..letih gak kekadang ngadap lappy ni..nak pulak klu time tenet slow..

zikeryhassan said...

aku akan rehat dri update bile byk esaimen, ternet mcm bodoh, takde idea

tp still singgah kerumah jiran2 yg laen. ahaha.

jaya jr said...

kaptem:haha,bile malas mmg kene berehat..tido je..

hanimhusin & akukahmilikmu:sebab2 yang bernas..haha

zikery:blogwalking pon kadang2 penat jugak..rehat off terus..agaga

.::WaNiE::. said...

kan best kalau ada isytihar cuti blogger- semua blogger tak payah apdet blog selama seminggu

hahahahahhah

jaya jr said...

haha,xde maknenye nk isytihar..
klo ade,bukan makin nk rehat,makin nk blogging..
haha..

mytafa said...

berehat la kita yer.....hiks...nice entry

jaya jr said...

haha,rehat3..
tapi sampai mase keje kene buat..huhu..
trimas bro..