Skip to main content

tilu-ku bukan aku versi x sedap..

haha,penat doe try lagu ni..dah aa kord die susah nk cari..sbb aku jaya jr,naseb baek aku terjumpa dan berjaya tulis atas kertas..ni lepas beberape kali punye praktis..suare pon rabak..haha..sbb aku mmg x suke makan asam jawe..name blog je jhawerangers,tapi aku x suke air asam jawe..suare memang x sedap..haha..sape yg sudi layan,terima kasih banyak2..haha




Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)

Comments

dayangredzuan said…
layan je...
best jugok...
mmg suke tengok org men gitar ni...
hehe
zaiMi said…
hebat la bro. tak nak cuba nasib jadi artis ke? hehe
sI tEDI said…
wah!! kalau aku x leh tdo ko blh tlg nyanyikan tak?
cubaan menarik bro...

nice songs and chord...

weh bila album hang nak kuar???

hehe
Khadijah Zek said…
suara okey....tp feeling kena lebh sikit...hehehehe
jaya jr said…
trimas smue..

zaimi:x pernah..ramai lagi berbakat di luar sana

si tedi:boleh..ape susah,bukak j entry ni..haha
jaya jr said…
kertas kosong:album dalam blog je..agaga

khadijah:xpandai nk feeling..haha
AYUE said…
<33 dis song ouh !
btw, u hebad yaww :)
husnazainal said…
ok la..best jek..
alhena said…
salam singgah tuan rumah,

wah! best la main gitar :)

layann...
.::WaNiE::. said…
wa wa wa waaa

cairrrr
jaya jr said…
terima kasih atas komen =)
aisHa 'S' said…
pernh tgk die punye vc yg animation tu..huhu...
vc tu lawa gak..lgu ni not bad la..
Alyssa Villamor said…
tepukan utk jaya jr!
lagu nie versi laki..hehe
comel je kamu nyanyi lagu ni... ;)
Anne Boleyn said…
lelaki yang pandai main any music instrument specially guitar! adalah HOT di mata saya. haha :p
cyberboy said…
bravo....bleh masuk akademik al quran ni(hohoho) jgn mare nanti cpt beruban..
bestnya duit said…
tahniah bro...
bukan sedap yang di cari
tp keyakinan diri yg kita mau...
mcm kamu nih...
hehehe...
jaya jr said…
cybernoy:boleh je..huu

bestnya duit:keyakinan mmmg penting..huh!!!!(nada semangat)haha
jaa sweets said…
ok lah....praktis vocal je ckit lg :D
:: CiK NaD :: said…
tuan punya lagu tu adalah membe saya. huhu. ni lagu band tilu kan.
Nur Hayaty said…
hahaha....boleh tahanlah...hit me back k...=]

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka