Skip to main content

sarapan warung je


hari ni sarapan kat warung je..haha..bukan hari ni je,slalu jugak..hari ni aku kene bayar bil..bil letrik,air,
telefon,streamyx..haha..banyak tu..tapi bukan pakai duit aku laa..duit abah aku..aku pegi bayar j..so berdasarkan pengalaman lepas,xleh pegi lewat,kene pegi awal..dalam area pukol 9 lebih kurang..klo x,xde parking..sebab bandar kuala terengganu ni,klo parking lebih kurang,kene kompaund..haha..ade j yang duk meronda2 mencari mangsa..


ni sarapan lepas jogging..haha

pegi dekat tmpoint,bayar smue skali..perkiraan hari ni tepat..parking dapat,pasti tekan nombor giliran,terus dipanggil..

"1037,kaunter 3"

wah,pantas dan efisen nye hari ni..hahaha..lepas bayar bil,cari warung laa..ade mee goreng,nasik lemak,nasik dagang,nasik minyak,nasik kerabu dan macam2 lagi..aku x spesifik kan mane warung yang aku nk pergi..ikot sedap rase j,maen redah..haha..bleh tes banyak kedai..pastu sape datang sini,aku bawak laa sarap kat warung mane yang aku rase bes..huhu...klo mkn kt warung ni,budget dalam 3-4 ringgit pon da kenyang..selalunye macam tu laa..


da sampai umah,kene jemur baju pulak..haha

lepas tu da kenyang,ape lagi..balik umah bace paper laa..haha...sekian..

Comments

mytafa said…
guna maybank pown boleh....haha
rizal jabai said…
wahhh..besar tanggungjawab ye...ni praktis b4 beranak bini nnt..haha
jaya jr said…
mytafa:belum menuju lagi ke arah tu..haha..bayar manual jugak..

rizal:haha,lambat lagi kawin..haha
dayangredzuan said…
wah rajinnye die..
anak yang bagus..
bantu dlm keje2 rumah ni..hehe
jaya jr said…
wanie:senang laa tyme cuti sem ni..haha

dayang:rajin laa skali skale..huhu..
dakkos said…
nsib baik topup abah x kna bayar gak,
ble bnkerap klau topup ko pn abah kna byar
jemur baju ja x kna basuh lg ... hahaha
jaya jr said…
haha,topup da x payah..
dlu da spare 100,x abis2 lagi..
jemur skali ngn basuh aa..
adoyai..haha
misz J said…
picha first wok boley jadi heklan tuw... huhuhuhu.. promote sket...
izan salleh said…
indah nya duniaaa...
makan 3-4 hengget je? murah! ;)

p/s: kenapa tak mintak aku nye bill telefon td sekali. hahaha
jaya jr said…
misz j:haha,boleh2..boleh berangan je..haha

izan:name pon warung,murah tapi sedap..nk suh bayar bil,nk bayar aku punye pon tersengguk2..haha
SHaFiQa said…
lepas ni makcik-makcik yang baca blog ni mesti berebut nak jaya jr jadi menantu..haha
jaya jr said…
haha,makcik2 x maen blog..
maen fesbuk je..
sI tEDI said…
wah!
x pernah sarapan kat warung!

jom belanja!
This comment has been removed by the author.
wah3...rajinnya dia..anak sapakah ini?buleh pinang wt menantu tak..(jgn hantu sudah...hohoho)
MofizPutra.com said…
emm nape tk byr gune online je..cm iklan lm tv tuh..hoho :)
jaya jr said…
tedi:haha,rugi x pernah sarapan kt warung

soffya:haha,mtak jauh la hantu2 nih..

mofiz:haha,nk guna care tradisional lagi..
CintaNajihah said…
da sampai umah, jemur baju plak~ bgs! huhu
jaya jr said…
haha,x slalu jugak..
kebetulan aritu kene jemur..
haha..
husnazainal said…
mmg boleh di harap...bertuah la sape dpt neh..hahahaha
shey said…
errr , pakcik , i nak tumpang jogging gak . teehee
jaya jr said…
husna:haha,biase je..

shey:jom skali..agaga

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka