Skip to main content

a simple weekend

haha,tajuk entri ter'omputih' laa pulak kan..tapi takpe laa kan..tajuk hanya sekadar tajuk..yang aku nak tulis dalam ni lagi utama..kang klo takde tajuk nampak macam entri cikai sangat..saje nak share aktiviti weekend kali ni..tapi untuk informasi,aku nak bagitau yang weekend aku ni weekend seluruh malaysia..maksud aku Jumaat,Sabtu,Ahad..3 hari  beb..

untuk yang Jumaat tu memang aku tak sabar sikit nak tunggu..memang tak sabar betol laa..sebab Ustaz Azhar Idrus datang buat talk show kat sini..klo dalam arabnye khutbah laa..bukan mase semayang Jumaat..tapi lepas Isyak..tapi ade yang buat spoil jugak..kacau mood jugak laa..tapi dengan semangat penganjur,boleh laa aku ngn ribuan orang laen dengar ceramah UAI..bahagian yang tercemar tu aku malas nak ulas panjang..sape yang cakna isu semasa mesti tau..

esoknye pulak kakak aku balik ke Kuantan..umah pak cik mak cik aku..boleh kate macam small family gathering laa..sebab pak cik mak cik aku ni nak pergi haji minggu depan..nenek aku dari Johor pon ade skali..macam tak patot klo aku tak balik jumpe sdare mara..lagipon klo duk kat mahallah ni pon biase-biase jugak..minggu lepas aku da round KL secara solo..haha..gambar je tak sempat share lagi..

hari ni jadi drebar pulak.balik KL ni..on da way tu naek Genting Highland kejap..makan angin..haha..naek separuh,pastu turun balik..memang makan angin betol..nasib baik keretenye auto..klo manual memang penat laa nak tukar gear sampai separuh Genting Highland tu kan...lepas round kat situ baru balik mahallah..awan pon gelap semacam..tak sampai bawah lagi hujan turun..nasib tak berapa lebat..

malam nirasenye nak tengok derby Tottenham lawan Arsenal pastu belek nota seposen dua pastu tido jee..makan tak perlu kot sebab dari semalam sampai aku bertolak tadi makan tak semput-semput..esok puasa sunat je terus..hahaha

Comments

ShErA said…
wow... berjalan sungguh ye... aktiviti hr jumaat tu adik lelaki shera pun join...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka