Skip to main content

Bukit Broga:mencabar bro!meh aa kabak lagi


pertama kali menjejakkan kaki ke Bukit Broga..memang cantik menarik pemandangan kat sini memang boleh dikatakan da 'bomb' jugak laa kan..angin sejuk kat atas ni boleh bagi peluh yang mencurah-curah mase panjat kering dalam mase yang sekejap je..bukan senang nak panjat 'hill' ni..tapi konklusinye,1st time datang sini,memang teruja jugak laa..sebelom ni usha dari pengalaman orang len je..hari ni pakej lengkap..panjat bukit skali ngan ambik gambor..

lagi berpuas hati sebab bayar yuran RM5 je..sebelum naek da dapat air 1.5 liter setiap sorang,roti 2 bijik lepas tu dapat lagi extra roti sebuku + sardin satu tin..tapi las-las lepas turun bas,yuran dikembalikan buat belanja makan tengahari..hik3..jadi,bajet perjalanan dari Gombak ke Bukit Broga,Semenyih hari ni adalah percuma..kenapa,tak percaya ke?

***hari ni nota kaki ade snapshot yang terlebih ambik tadi..wakaka

Comments

Chuu Muqhlis said…
ngee nice je snapshot terlebey tu.
btw masih belum kesampaian pnjat broga :(
a's said…
menarik2..hope to be there someday
zikeryhassan said…
untungla da panjat broga
nuhara said…
sangat meguji hara baru naik mggu lepas sgt satu bdn hehehehe

tapi best :) tahniah smpi ke puncak :)
bella luna said…
untung la, dapat g bukit broga free,hehe,.
rami dh smp broga..tp xberpeluang lg la pulak..mybe one day nnt :)
rasta said…
salam kenal dari rasta....
rasta ada hajat untuk bertukar link dgn jj..
kalau sudi link jj rasta dh simpan...
thanks
ILA HonEyBuNNy said…
bestnya...ohhh sangat lah jeles...

xajak noh pergi...hehe
Ain Zulaikha said…
gambar last tu membuatkan terasa macam nak gi tangkap gambar kat sana wuuuu.. cantik gila broga... ramai dah kawan pernah gi broga tak sempat nak gi broga sebab takut tinggi hehehehe
jaya jr said…
chuu:haha..bise je tu..wakaka

a's:bawak laa rombongan dari kuantan sampai broga..transit kt gombak dulu pon xpee..kui3

zik:ko x panjat lg ke?dekat je kot ngan kajang.adoi nya pon

nuhara:haha,memang bes pon..tapi kene berhati2 lebih sikit laa kan..td pon ade gak tergelincir mase nk turun

bella:tu laa pasal..FREE je..dapat mkn lagi..

dex:Allah buat semuanya amazing kan..huuuu

FMTY:kat jepun da banyak gunung..nanti aka balik m'sia boleh laa panjat broga pulak..haha

rasta:owh..OK..boleh je...happy blogging yaw..huhuhu

ila:ni pon pergi dengan persatuan je..klo pergi sendiri memang xtau bile boleh pergi..asyik bertangguh je..hahaha...
leeza said…
tringin nak g la..anyway cntik love to =)
yang last tu terbaik...hehe
cimOt said…
eh2..smart laaa buat ekor kucing mcm tu..
Anonymous said…
lg membuak-buak rase nk pg,haha :)
mimi_atia said…
Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu
mimi_atia said…
Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu
mimi_atia said…
Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka