Sunday, October 16, 2011

Bukit Broga:mencabar bro!meh aa kabak lagi


pertama kali menjejakkan kaki ke Bukit Broga..memang cantik menarik pemandangan kat sini memang boleh dikatakan da 'bomb' jugak laa kan..angin sejuk kat atas ni boleh bagi peluh yang mencurah-curah mase panjat kering dalam mase yang sekejap je..bukan senang nak panjat 'hill' ni..tapi konklusinye,1st time datang sini,memang teruja jugak laa..sebelom ni usha dari pengalaman orang len je..hari ni pakej lengkap..panjat bukit skali ngan ambik gambor..

lagi berpuas hati sebab bayar yuran RM5 je..sebelum naek da dapat air 1.5 liter setiap sorang,roti 2 bijik lepas tu dapat lagi extra roti sebuku + sardin satu tin..tapi las-las lepas turun bas,yuran dikembalikan buat belanja makan tengahari..hik3..jadi,bajet perjalanan dari Gombak ke Bukit Broga,Semenyih hari ni adalah percuma..kenapa,tak percaya ke?

***hari ni nota kaki ade snapshot yang terlebih ambik tadi..wakaka


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

19 comments:

Chuu Muqhlis said...

ngee nice je snapshot terlebey tu.
btw masih belum kesampaian pnjat broga :(

a's said...

menarik2..hope to be there someday

zikeryhassan said...

untungla da panjat broga

nuhara said...

sangat meguji hara baru naik mggu lepas sgt satu bdn hehehehe

tapi best :) tahniah smpi ke puncak :)

bella luna said...

untung la, dapat g bukit broga free,hehe,.

F U N F A B U L O S I T Y said...

wow..amazing laa

アヌム ちゃん said...

rami dh smp broga..tp xberpeluang lg la pulak..mybe one day nnt :)

rasta said...

salam kenal dari rasta....
rasta ada hajat untuk bertukar link dgn jj..
kalau sudi link jj rasta dh simpan...
thanks

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya...ohhh sangat lah jeles...

xajak noh pergi...hehe

Ain Zulaikha said...

gambar last tu membuatkan terasa macam nak gi tangkap gambar kat sana wuuuu.. cantik gila broga... ramai dah kawan pernah gi broga tak sempat nak gi broga sebab takut tinggi hehehehe

jaya jr said...

chuu:haha..bise je tu..wakaka

a's:bawak laa rombongan dari kuantan sampai broga..transit kt gombak dulu pon xpee..kui3

zik:ko x panjat lg ke?dekat je kot ngan kajang.adoi nya pon

nuhara:haha,memang bes pon..tapi kene berhati2 lebih sikit laa kan..td pon ade gak tergelincir mase nk turun

bella:tu laa pasal..FREE je..dapat mkn lagi..

dex:Allah buat semuanya amazing kan..huuuu

FMTY:kat jepun da banyak gunung..nanti aka balik m'sia boleh laa panjat broga pulak..haha

rasta:owh..OK..boleh je...happy blogging yaw..huhuhu

ila:ni pon pergi dengan persatuan je..klo pergi sendiri memang xtau bile boleh pergi..asyik bertangguh je..hahaha...

leeza said...

tringin nak g la..anyway cntik love to =)

saya hafeez said...

untung2 ! haha :)

Mohamadazhan.com said...

yang last tu terbaik...hehe

cimOt said...

eh2..smart laaa buat ekor kucing mcm tu..

hazirah92 said...

lg membuak-buak rase nk pg,haha :)

mimi_atia said...

Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu

mimi_atia said...

Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu

mimi_atia said...

Huhu...dah 2x cheq panjat..mmng mncbar..huu..tp puas bila dpt smpai ke puncak..panjat pakai sandal je msa tu sbb rncng nk survey jln jew..pastu trpanjat skali..huhu