Skip to main content

edisi gambarawak 3


berjalan kaki boleh menyihatkan tubuh badan..dalam universiti ni boleh cakap ramai jugak laa yang berjalan kaki..tapi tak pasti boleh sampai tahap majoriti ke tak..aku pon klo boleh nak bersama golongan pejalan kaki jugak..ade laa sebab-sebab tersirat tu kan..tapi sebab asrama aku ni kontraktor buat jauh sangat dengan tempat belajar..nak tak nak kene naek kenderaaan bermotor jugak laa..

***kelebihan berjalan kaki dalam universiti,hanya budak-budak universiti je yang tau..budak sekolah tak tau sebab diorang tak masuk universiti lagi..

Comments

Umie Artoqiemie said…
patutlah mereka kurus2 semuanya kat dalam U tu,hahahhaa.
Diary oF Mine said…
haha... sy pun suka jln kaki... tp xkurus pun... :D
aimi said…
ahahah.. aku jln kaki kejap je.. sb asrama blkng falkuti :)
Chuu Muqhlis said…
jalan kaki smpai kelas tertido teros., kepenatan :P
zikeryhassan said…
aku pegi kelas hari2 berlari. sebab lambat. haha
+dieabella+ said…
dulu aku 2taun naek bus...keje kejau bas jela...tp bila msk taun3...aku pindah kolej...kolej tu xdekat xjauh dpd fac...so mmg ari2 aku jln kaki...lebeh krg 15min jalan kot...mase jln boleh hirup udara segar...hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka