Skip to main content

revolusi dan transformasi sama maksud tak???

revolusi tu lagu bunkfes..malam ni ade kot mase separuh akhir muzik-muzik kt tv3..transformasi tu tajuk movie transformers klo dalam bahasa melayu..haha..dah ade 2 movie,julai tahun depan dengor katenye kluo yang nombor 3..huh..mengarut di awal entri ntuk menyatakan yang blog ni masih tiada transformasi..eh,revolusi..sebab idea masih tak masyuk2 walopon da start singgah balik blog-blog yang selalu dilawati satu ketika dulu..






pesanan untuk diri sendiri,masyarakat,pengunjung blog dan sape2 yang bace..huuu

***ni gambar 4 keping wujud baru je pagi tadi..sauk kamera,start kete,kluo snap gambor..perlu segera mengaktifkan jari jemari ngn kamera..biar ade semangat mengusha kamera yang baru..haha



Comments

tieha ismail said…
dua-dua membawa maksud perubahan...tapi yg revolusi tuh perubahan secara slow...manakala transformasi tuh perubahan yang pantas !...wink2~....btol ke x eh..rasenyer btol dah...hikhik
AiN Z said…
tak pe.. lama lama jadi bukit.. ye dak?
jaya jr said…
tieha:haha..ok je laa mane2 pon..pendapat ni macam2..

ain:ye3x..haha
Yatre Hayati said…
wahh kamera baru....wink wink..pinjam !!
jaya jr said…
mane ade baru..da lame kot beli..
jaya jr said…
ok,TQ arief..bkn senang nak dapat pujian bab fotografi ni..huu
jaya jr said…
esok hari raya haji,terima kasih daun keladi
jaya jr said…
huhu..nanti nak snap gambar kt UIA pulak..kui3
Yuni Aisyah said…
nice pic...ada bakat gak eik..hihi...
uik nak dtg uia jgn lupe bgtau..;P
jaya jr said…
hehe,TQ unnie..knape pulak nak kene bagitau..da mmg JJ blajo kt situ..unnie yg patot bgtau klo nk datang situ
HonEyBuNNy said…
gambar last cntik r...
jaya jr said…
okqy,TQ..smue suke gambar las..tapi gambar atas tetap stay..kui3
KimiCnoL said…
smart gmbr..keep it up bro.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka