Skip to main content

kedudukan atas pagar

entri sebelom ni da ade simpulan bahasa..kali ni pon ade jugak..aku letak sebagai tajuk terus..haha..atas pagar tu ade 2 tafsiran..sape yang tak pegi sekolah akan maksudkan sesuatu yang terletak atau duduk atas pagar..sape yang pegi sekola tadika akan cakap sesuatu yang keadaan 50-50..haha..any time boleh jatuh kiri atau kanan..

maka,kita apply kan pada situasi masa ni,aku dapat tag yang pasal kid & baby photo contest.nak cari gambar baby,susah skang ni..yang ade stok gambar kanak2 riang aku kumpul mase balik kampung minggu lepas..tu laa..rase macam nak masuk,tapi tengok prosedur,terus moral down..malas tahap gaban aku ni..haha..sebab tu sepanjang aku berblogging aku tak pernah2 nak dapat hadiah..tapi takpe laa,bukan kewajipan dunia blogging untuk join kontest..haha..suke2 je.

alang2 da buat entri ni,aku rase boleh laa nak selit gambar sepupu2 kecik aku yang rokes2 ni..kate orang penyeri rumah bile balik kampung


mencari biji timah

alamak,temasuk skali dgn gambar mak cik ku..

no komen..haha

sekian sahaja entri atas pagar..dah laa entri pendek..memang nok kene frengstok ni...


Comments

Anisa Hang Tuah said…
comel la adik tuu

:)
nak ciyom2 siket
jaya jr said…
haha.sila laa klo dapat berjumpa
hahaha. sian x de photo sesuai yer? alolololo. :p
jaya jr said…
nabella:haha.ade,tapi yang macam tu je laa.candid2 je.budak2 kecik mane ade nak posing

fakhrurrazi:TQ singgah sini..haha..budak2 mmg sedap mate memandang..hehe
zikeryhassan said…
budak2 kecik memang penyeri suasana, tapi kadang2 boleh bikin hangin gak tau.
jaya jr said…
haha,tak baik hangin2 ngn budak2..agak2 tak tahan lari je dari diorang..haha
.cik yaya. said…
hahha mmg atas pagar la beb
jaya jr said…
zahidah:haha,budak2 mane laa tak comel..

cik yaya:tu laa pasal..kene tingkatkan kemahiran mem'balance'kan diri lepas ni..
tu pic ko kecik2 ka.hehe

cmna pngundi atas pagar? susah ni.hehe.bagi kain plikat pun jalan
aan said…
olololo...apasal adik tu nangis.. sedih tengok.
jaya jr said…
azhan:x laa,ip rase2 aku pon mcm tu jgk mase kecik2 dlu..hehepengundi atas pagar ambik je ape2 yang org bagi..

aan:nangis sebab tak boleh lari2..haha
Fyzal said…
hahaha.. entri atas pagar pun ada ek.

jumpa tak bijih timah tu? hehehe
jaya jr said…
haha,ade..bijih timah tu kompem tak jumpe..siput banyak laa..tepi pantai laa katekan
Sang Harima said…
Kehkehkeh. Kid and baby photo.
jaya jr said…
sag harima:tu aa,mu dapat gok tag ni aku rase sang harima..anna farhana pass kat mu.haha

emieysandra:hmm..comel3x..hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka