Skip to main content

ape name entri ni??

klo pembace nak tau,entri macam ni entri peningmakandagingbanyaksangat..huh..semalam memang penat..penat tak tido,penat potong daging ngn penat makan..sampai tahap pagi ni sarapan sate je 10 batang..aduss..nasib baek sempat 10 je,klo sempat 11 memang meletop laa perut ni..

asal bermula segala kepenatan ialah sebab malam raye tu ade member ajak pegi ambik gambor..aku ni yang moral tengah tinggi bab snap gambor reply laa mesej tu jawab "OK"..skali dengan pakej pegi ambik..huhu..agak2 senang tak nak jumpe kawan macam aku ni..bukan ape,sebab terengganu ni,kadar mat rempit memang agak memberangsangkan..klo ikut kate afifi pirlo,trend mat rempit skang ni helmet separuh topi putih..memang boleh nampak laa situasi tu..

tapi mat rempit tu kisah mat rempit laa..aku ngn member2 tak join..malamtu kluo pegi ambik gambor dekat port baru daerah kuala terengganu..hehe..bukan nak promote,tapi saje nak bgatau..ni musim cuti skola kot..kompem dapat menarik pelancong dalam dan luar negara..hehe..dengan kamera yang ade bersama saif sulong,model afifi pirlo,ambik laa gambar semampu yang boleh..

KREW MALAM RAYE


ni gambar saif sulong ejas..terbaek..




yang ni klo siang bot lalu kt tengah2..boleh naek,ala-ala the mines
eh,the mines ke venice??haha

***gambar awek sporting ade bersama saif sulong..haha..


Comments

mrs.lovesick said…
wahh. terengganu semakin canggih :)
Hanis Azla said…
ni yg rasa cam tak sabar nak pi terengganu ni..
Yatre Hayati said…
eksaited amek gambar....:)
jaya jr said…
mrs lovesick:haha,boleh tahan laa..slow2 je..kui3

hanis:hehe,sila2..tingkatkan kesabaran

yatre:haha,mesti aa,ade member ok aa..
hahahah~ mesti naek berat bdn berpound2 kan?
jaya jr said…
hehe..tak naik lagi..maintain lagi..tp nak tunggu sampai habis cuti xtau la cmne..
Roxy zai said…
wahh..lawa2 la semua gmbr tu~^_^
zikeryhassan said…
mat, tu kat belah mana tu? happing tak tempat tu?
jaya jr said…
sang harima:aku wakil afifi..HYE SANG HARIMA..hehe

roxy:TQ..ade pluang jangan lupe datang terengganu..huhu

zik:tu kt sebeloh kampung cine tu je..boleh tahan lawo jgk laa malam2..
jadahnye cameraman yang diambil gambar..hahaha
jaya jr said…
haha..apesal pulak..ok aa tu
keje cameraman ambil gambar r..camera da mahal da..xkn pakai phone gak ambil gmbar..hahaha
Nur Amira said…
wah cun2...terbaik!
jaya jr said…
buyat:haha,betol jugak..klo tak,rugi je beli camera..haha..

amira:TQ :)
Weeda said…
huwaa...dop sapa agi sini..padahal dekat je..
jaya jr said…
hehe..dh g slalu ah..jln kaki jadi
Dee Zahari said…
saya pun pegi jugak!!!

http://seliparhijaumuda.blogspot.com/2010/10/sangat-cantik.html
jaya jr said…
haha,tempat ini sesuai untuk dilawati seisi keluarga..kui3
emma emon said…
sedapnye ade dslr..nak jugak..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka