Skip to main content

bukan pencintamu

hehe,sori ye semua..esok raye haji..moga ade laa kite paham,klo tak banyak,sikit pon da ok ape sebenarnye erti pengorbanan..tapi kerana kemajuan teknologi,dah kurang mesej raye singgah di handphone ku..menunjukkan da kurang member2 yang sanggup berkorban kredit untuk sekeping mesej berharga 1sen..haha,tapi takde masalah,untung manusia2 yang hidup berpasangan..line tak sibuk waktu2 kemuncak diorang nak berbalas pantun..hehe..

makanya,esok kite akan berbau daging dari pagi sampai laa ke petang..selamat solat sunat aidiladhadan sape2 yang ade sedare-mare beribadah haji kat mekah,didoakan agar selamat pulang ke tanah air..amin..

***bukan pencintamu tu = bukan pencinta serangga..tapi nak wat camne,dari pagi tadi sampai laa ke petang,bandaraya kuala terengganu jem kot..nak g ambik gambor lembu tak sempat,gambor serangga oren ni je sempat..bleh pulak 2 ekor ni berbulan madu petang2 raye..haish..

P/S:sori che'er..pelangi tak dop kt ganu..petang tadi panas tak terik..


Comments

nanad said…
selamat hari raya aidil adha :D
suzie rahman said…
salam aidil adha.mereka mengawan ka
+dieabella+ said…
slmt ari raye...nice pix!=)
jaya jr said…
nanad:ok TQ..makan daging ingt member2..haha

suzie:xtau laa..projek besar-besaran kot

diabella:raye3..tq komen pic.kui3
noorafzan said…
hai jaya..lama tak mai blog ..
ambo isempat lagi skodeng eh..
jaya jr said…
hehe,bukan skodeng,tp ternampak je..
nampak macam boleh ambik,snap je laa..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka