Skip to main content

tido dalam hujan

hari masih gelap..tapi rase macam da lame bangun tido...rupe-repuenya hari ni hujan dari celik mata sampai laa saaa entri ni ditaip..tup tup orang azan..oh..dah masuk waktu solat zohor..maka perlu solat zohor dulu.tak boleh taip entri lame-lame..

kate orang,tido mase hujan memang nyenyak,degnan bunyi hujan lagi,tutup seluruh badan dengan selimut,tambah lagi bantal busuk atas muka..memang tak dengar laa klo ade orang kejut..sebab tu selagi tak sembahyang zohor,tak boleh tido..nanti terlajak pulak sampai asar..zasss


pepatah hari ini:sediakan payung sebelum hujan hati turun


Comments

zikeryhassan said…
aku memang suka tidur kalau hujan. syok tak hingat
Anisa Hang Tuah said…
tidur time hujan
sangat heaven
:D
jaya jr said…
zik:haha..tu laa pasal..tp kene ade bantal ngn selimut baru bes

anisa:mmg heaven..bertambah2 lame tidonye
Khumaera Ismail said…
sweet la pic pyg ngan hjn hati tu.. =)
jaya jr said…
haha..search laa kt google..banyak lagi yang laen..
Anonymous said…
tapi x se syok tido dalam hujan kat gombak r..sejuk macam kat korea..hahaha
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Stop Child Abuse!!"
sizuka[Izzati] said…
syok oh tido waktu hujan.xsedor hape~
jaya jr said…
kimicnol:haha..bagus ape..sikit lagi na sampai tahap cakap keluar asap..kui3

sizuka:hehe..mmg syok..paling liat nak bangun
KABAKOGA said…
huh,
lemoh lalu dengor tidur masa ujang nih..,,
jaya jr said…
haha..nok wat gane run.mmg musing ujang leni..sejuk sokmo laa kite..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka