Skip to main content

entri promosi bilik kosong(JOHOR MALI)

petang ini rase sangat free sehingga rase nak tido je..tapi tengok waktu da lepas asar..terus ubah akal fikiran tak boleh tido..maen game..maen game bosan..maen fesbuk,tak tau nak kacau sape..maen blog???lepas fikir ayat dua tiga baris,hmmm,boleh laa..

tapi ni entri untuk promote laa..promote homestay sanak saudara..projek separuh mega akhir tahun 2010..pelan nye lepas raye aritu.sekali balik kampung aritu da siap dan da boleh check-in..


ciri-ciri best homestay ni..
  • suasana kampung
  • ade 3 bilik.
  • satu bilik RM70.00
  • dekat dengan pekan Rengit,Batu Pahat(bandar batu pahat 30 minit,Johor Bharu 1 jam 30 minit)
  • kipas(aircond takde),katil queen size(extra tilam,bantal ade)
  • sarapan murah RM2++ net seorang(nasik lemak,telur mata,kuih,minuman)
  • luas dan selesa
  • nak upah laundry pon boleh
  • dekat dengan pantai..sape suka tengok sunset boleh ke sana petang2
  • pengangkutan awam pon banyak lalu lalang


pantai dengan scene cantik pon aku promote skali gus..haha

hmm,tu je laa kot info pasal homestay tu..sape yang lalu lalang nak pegi johor bharu,nak pegi batu pahat al-maklumlah cuti2 sekolah ni memang sesuai bersantai bersama keluarga,tak pon pegi kenduri kawin ke,klo sesak2 sangat cari hotel boleh laa duk kat sini..dijamin tak rugi..hehe..


skali ade landscape depan homestay..

antara pelanggan terawal yang check-in..signboard pon baru siap..hehe

sekian,ade sape rase nak tanye boleh tepon nombor dekat signboard tu..jangan malu jangan segan..cuti2 ni hotel full..klo segan tido dekat tepi jalan laa nampak gayenye..hehe..



Comments

Anonymous said…
member2 free dok?haha
JOM BACE ENTRY BARU
"1.i love u"

"2.Pen Merah Pen Biru"
ney said…
homestay?wah menarik2.ney pon selalu dok homestay je bila g becuti,lagi murah and selesa~ so naty bila nak g johor,adela tempat berteduh kan~
jaya jr said…
cnol:haha,mu nok sewa jgk k??aku bukan tokey..aku anak beranak tokey je..hehe..

ney:hehe..ok laa tu..homestay memang macam cendawan tumbuh lepas hujan skang ni..balik johor booked terus aa yang ni..kui3
HaNya Aku.. said…
penah jugak lepak2 kat situ... sangat mendamaikan
nabihah ramli said…
gua hnya berminat pd JBP tuh shja..hahhaha
Anonymous said…
waaaaa bgus2 aku mmg bercadang nk g joho ni...mmg bgus la!!!!!!!!!!!!!
jaya jr said…
leezack:name pon pantai..mesti laa medamaikan.huhu..du kt situ mmg bes

nabihah:haha..JBP tu kete org hok check-in..nk naek skali mari ah sini..hehe

nadey:ok =P..boleh laa masukkan dlm list pilihan tempat menginap..kui3
menarik2~ berpatutan, member blog rasa ada dskaun lg kot.hehe
jaya jr said…
haha..nak diskaun kene datang tido dulu laa..haha
huhu. dekat dah ngan uThm ;) nak try la nnt. ngeeee~ mmber blog ade discount x? :p
jaya jr said…
haha,memang dekat pon ngn UTHM..
discount tu ntah laa..tapi papehal kene tanye tokey besar jugak laa..boleh ejas punye laa..haha
suka_haha said…
wuaahh!!! ada no tepon tu.. amik2x... hehehe.. jemput-jemput sini lak hehe
jaya jr said…
haha..sila ambik matdin..mane tau ade emergency nak guna bilik..dekat rengit je tu..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka