Skip to main content

wallet VS handbag

ni kompem nak ajak gaduh ni..semalam ade laa kluo kejap jumpe kawan-kawan lame..bab sembang memang meletop..lamenye boleh tahan..dari pukul 9.30 sampai 11.30..cume aku je lambat sikit..aku tak perasan diorang punye mesej..diorang tepon baru aku gerak..

sampai satu saat di mane ade laa member aku ni cakap pasal die ade tegur sorang member lame..ajak laa gaduh..tapi dalam situasi bergurau..sekali member yang kene tegur tu ambik serius..padahal klo ikut zaman sekola member kamceng kot..langsung terkilan rakanku itu..dua-dua orang tu member aku..tapi member yang bercerita semalam lebih dekat di hati sebab agak selalu berjumpa..

tu cite kawan,ni cite aksesori....

faizal:hai cik timah,nak ke mane tu??lawa handbag

timah:ala,biase laa..nak pegi shopping skit..lawa ke handbag ni??mesti awak jeles

faizal:eh,ape kes saye nak jeles..saye da ade wallet..

timah:sebab tu lah awak jeles,wallet awak tak besar macam handbag cap adibas ni

faizal:eh,tekde maknenye..wallet saye kecik da terlepas dari risiko kene ragut..awak tu yang berisiko tinggi kene ragut

timah:ehmane ade..walopon besor tapi bukan yang ori

faizal:eh,tak ori ke???

timah:errrr..(malu2)..

moral of the story:nak jalan-jalan jangan lupe bawak teman...

***entri tanpa gambar..tak sempat upload


Comments

Roxy zai said…
hohohoh..kantoi x ori daa;p
Encik Tikus said…
haha sengih jea gua baca
wallet down town pun ok ja bro.haha
jaya jr said…
zai:haha..kantoi secara tak sengaje

zik:timah memang perlu dikesiankan..hehe

encik tikus:nasib baek sengih..jangan terpegun dah laa..

azhan:haha,ok laa tu..beli mahal2 sayang nak tukar baru

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka