Skip to main content

sukan asia dari sudut pandangan jaya jr

opening memang mantap..mentang2 diorang tokey mercun,segale macam jenis bunga ade..memang laen ngn orang india maen kat batu cave brape minggu lepas..tapi yang aku heran,ade jugak member aku tanye ade tak orang dalam bilik aku maen bunga api malam deepavali tu..rumate aku takde yang sambut deepavali..ape punye tak relevan soalan tersebut..huh..dah laa mase tu aku tengah makan..tetibe rase nak beli teh beng kat cafe che'ed.

deepavali cite 2 minggu lepas,sukan asia china memang siaran wajib klo atlet malaysia maen,tapi yang paling utama sekarang ni cuti aku..cuti aku baru stat dalam seminggu lebih kurang..awal sikit sebab exam habis awal..cari keje memang takde dalam perancangan..tapi beberape hari menjelang raye aidiladha ni,terase kosong pon ade..kan dah kene pikir ape aktiviti yang sesuai di masa lapang..slame ni tak payah pikir pon..haha

jadinya hari ni hanya 4 jam aku berada di rumah..langsung mengantuk pada pukul 8 malam..tapi makan pon belom,isyak pon belom,mane ade semangat nak tido..bangun tido terus ke TMpoint membayar bil,SARAPAN di mamak MYDIN(sorang2),balik rumah,LUNCH dekat PANTAI BATU BURUK(ade member 2 orang),MINUM PETANG kat MYDIN skali lagi(6 orang)..kui3.. ++ banyak makan bile balik rumah..rilek je,awal2 cuti,bile da lame cuti,makanan habis,kurang makan balik..


tak lapuk dek hujan,tak lekang dek panas..
ni je mall yang ade kt terengganu..haha..
penoh sokmo
..

itu je laa aktiviti stakat ni..mintak2 laa ade aktiviti laen sebab takut timbul perasaan nak maen gitar pastu upload kt sini..dah laa musim banjir nih..haha..tapi takpe,sungai lui bleh tampung air hujan banyak2..huhu..

***jual beli dalam bola sepak berlaku di mana-mana..di kedai bola,di padang bola,di lorong2 menuju bilik persalinan pon mungkin terjadi..huh!!!!!


Comments

jaa_kat said…
haha,tu la pasal...balik ganu je mseti gi kt sini...mall kat bustand tu bile nk bukak ntah
jaya jr said…
hok tu pah croh laa..dari skoloh pastu masuk U dh,xbuke2 lg..wakawaka
jaa_kat said…
haha,bkan stkat ceroh..brape kali glap ceroh dk gitu r..kita dan mrasa ke x taw..haha
jaya jr said…
hehe..rilek2..mydin x runtuh macam stadium..tahan lame.wakawaka

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka