Skip to main content

d'Qaseh homestay

huhu,sekembalinye dari kampung parit perpat nun jauh di johor malam tadi.dapat laa email berserta header baru dari pengerusi Gabungan Anak Terengganu Macho(GATEM) yang jugak owner blog sang harima..aritu mase kat kampung die ade mesej,tapi di balas ala kadar sahaja sebab sibuk rewang di sana...mungkin die nak tanye pasal header kot..dapat je aku pasang terus..terima pemberian seadanye..huhu

cakap pasal kampung perpat tambak yang da 20 tahun aku selalu ke sana,memang agak jauh laa nak nyampaikan ke sane..paling laju 5 jam,paling lame 9 jam..tapi bile da samapi memang laa bes..name pon balik kampung..lagi-lagi balik kali ni ade kenduri..sibuk rewang je laa..jadi buruh sepanjang hari..kebetulan dapat upah,terus pegi ngodek dengan sepupu sepapat..yang femes kat sane roti canai + ceker..ceker tu bahasa rasminye kaki ayam

nak cakap pasal wedding sepupuku itu memang laa panjang..++ tok kadi nye pemenang tempat ketiga raja lawak..ade pulak awek2 johor yang kebanyakannye free hair datang kat majlis tu..sesi bergambar bersama pengantin di 2 lokasi berbeza..sehingga gambar dalam DSLR jadi seribu lebih..memang tak mampu digambarkan oleh entri ini..klo nak tau kene datang sendiri kat majlis tu..tapi majlis tu da lepas..jadi,tak boleh datang dah aa..hahahaha

hmm,tu je laa untuk entri comeback stage ni..harapan agar hubungan keluarga kembanganku bertambah erat dari semasa ke semasa..maklumlah,da besor2 ni masing2 ade hal sendiri..balik kampung memang dapat mengeratkan hubungan silaturahim sesame saudara


ijab kabul

***terima kasih lagi sekali sang harima..


Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka