Skip to main content

gambar Ustaz Azhar Idrus 10 tahun lalu


hari ni ramai je kat rakan-rakan siber kat fesbuk share gambar big boh aka Ustaz Azhar Idrus..katenye stok gambar Studio Mukmin 10 tahun lepas..tak banyak beza pon..tapi janggut ustaz hari ni lagi panjang dari dulu..jauh betol perjalanan ustaz untuk sampai ke hari ni..hasil bancian tak rasmi,ramai orang kenal Ustaz Azhar Idrus dan minat dengar kuliah  die..orang tak minat kuliah pon dah berubah jadi minat kuliah..besar jasamu ustaz..

tapi tu laa,2002 ni zaman aku aku budak hingusan lagi..aku tak kenal pon UAI..ni zaman balik sekolah,pegi kedai runcit,seluk poket seluar blue black yang silih berganti pakai dengan baju pengawas biru dan baju pengakap raba-raba syiling..pastu masukkan dalam meseng nikang dapat digimon..aku tak pasti orang kolumpo panggil ni mesen ape..tapi klo orang ganu,panggil 'meseng nikang'..mu nok gi mane?aku nok gi nikang..


***tapi aku search google paki keyword mesin tikam..adoi,langsung tak best nak sebut..lagipon tikam tu perbuatan yang rock,heavy metal..tak sesuai untuk kanak-kanak



Comments

Nj said…
aku pggil meseng bola. ahahhaa
mira maisara said…
tahun 2002 tu aku darjah 5 kot..huu..
FARHANA AZIZ said…
ingatkan ape dia la meseng nikang..mesin tikam rupanya.hubby plak sebut mese nike'.
org jertehla katakan..:)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka