Skip to main content

gambar Ustaz Azhar Idrus muda mudi


hehe,sape yang power tengok gambar ni 5 saat die boleh teka yang mane satu Ustaz Azhar Idrus zaman muda dulu..klo tak dapat jugak,aku bagi tau je laa..yang sebelah kanan pakai spek hitam tu..ade iras Zizan seposen dua..wakaka..stylo kot..macam orang maen kugiran..tapi klo ikut logik,patut laa Ustaz boleh kayuh basikal lagi ngan orang-orang muda..tengok dalam gambor tu selonggok basikal atas bumbung kereta tu..sumber gambar ni Digital Mukmin..official UAI punye web gambor


hobi,tak kira umor..selagi minat,selagi mampu,selagi tu kayuh..aku pon suke jugak kayuh basikal..dari zaman tak reti lepas handle,sampai laa boleh kayuh lepas handle..cume satu je aku tak reti-reti nak buat,wheelie.. tapi takpe,mungkin ade hikmah jugak..sebab aku rase klo aku pandai wheelie basikal,mesti dah lame aku wheelie motor,rakam,pastu masuk YouTube..

***sukan Olimpik ni,klo boleh nak tengok Azizul Hasni Awang gohek basikal sampai menang..

Comments

Eye_nee said…
betul la ada iras zizan...
farra said…
ustaz memang best!
Anonymous said…
senanya ustaz azhar ni dh lama aktif berceramah . cuma, belom mantop 1 mesia je masa tu..kan kan? Huhu

dulu ayah sy suka benor la dgr ustaz ni ceramah.. sy pon penah jmpa UAI waktu tu.. tp sbb tak femes, jadi mcm no feeling je jmpa dia.. hehe

eh, blogger terengganu? sy pun terengganu jugak...duk mana ni?
Chuu Muqhlis said…
cool la ustak., sempoi je mse mude2 :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka