Wednesday, July 18, 2012

mari mengenal Ali XPDC


Indah sinar sang suria 
Merdu irama sang bayu 
Tiada seindah wajahmu 
Tiada semerdu suara mu 

 Lembut bayu membelai 
Merdu burung berlagu 
Tiada selembut belaianmu 
Tiada semerdu kau berlagu 

 Keindahan wajahmu jadi sumber ilhamku 
Suara mu yang merdu menghiburkan hatiku 
 Bertambah cahaya hidupku 
Kau janji bersumpah setia

Walaupun ribut melanda kan bersama 
Selagi masih ada sinaran mentari 
Selagi ada getar di jiwaku Kan ku korban jiwa raga 
Demi cinta untukmu Allah Yang Esa

lagu asal tajuk die Bunga Angkasa band Terra Rossa..Ali ni kite kenal dengan nickname Ali XPDC..selain daripada XPDC,Ali jugak pernah band dengan Terra Rossa..sebab tu semenjak berhijrah ni,klo perform lagu Ali nyanyi satu lagu XPDC,satu lagi lagu Terra Rossa..tapi lagu Bunga Angkasa ni die ubah sikit kepada Allah Yang Esa..nyanyi same je dari mula sampai akhir,tapi rangkap last tu yang berubah..besar makna die walopon ubah kat situ je..same macam besarnye perubahan dan hijrah Ali

Ustaz Azhar pernah cerita,walaupon Ali ni nampak je rambut panjang,imej rock,tapi die berusaha tarik ramai kawan-kawan die turut same jadi macam die..tapi best laa tengok ramai artis berhijrah..boleh bukak satu ruang seni yang lebih diberkati Allah..

***jangan pandang mat rock sebelah mata,kadang-kadang yang pakai jeans,pakai tshirt tengkorak,lagi bagus daripada yang pergi perpustakaan tiap-tiap hari

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

No comments: