Skip to main content

bengkel DSLR free

pag tadi plan berjalan macam yang dirancang..bangun pagi,aku tak mandi dulu..sebab awal lagi..tengah seronok-seronok scroll tuitter fesbuk,kene jerkoh ngan Puloh sebab tak mandi lagi..tengok-tengok jam dah dekat 8.30..mandi laju-laju pastu sauk baju belang-belang biru raye 2 tahun lepas..siap ade kolar lagi..sebabnye nak gi bengkel fotografi..aku klo ade perkataan bengkel ke,seminar ke,forum ke,otomatik akan pakai formal..cume klo nak ke kuliah je aku lagi senang pakai t-shirt kolar bulat..haha..


nak pegi ke Ampang tu,senang je..tumpang member punye member..program orang kite,aku memang dah agak,pukul 9 tu maknenye 9.15..tapi sebab program kat masjid,kene ade adab sikit..sampai situ ngam-ngam pukul 9,cuma tunggu program nak start je..tukang bagi penerangan memang otai jugak laa..gambar-gambar die sume cantik..memang jauh lagi laa aku nak jadi macam die..disebabkan ade mase 2 jam je,die sempat ajar basic-basic je laa..tapi ade laa yang aku tak paham tu jadi lagi paham..




***baru perasan,bukan orang muda je suka kamera..pakcik pon ade jugak datang sini pagi tadi..lagi-lagi klo free..bukan senang nak dapat bengkel DSLR free

Comments

Hanis Atikah said…
yup... sekrang tgh zaman org gila bergmbar...hehehehe....... so tak rugi klu kte belajr... kdg2x boleh dijadikan perniagaan dgn kemahiran yg ada......
jaya jr said…
itu laa..klo ade rezeki InsyaAllah nak berkembang sikit..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka