Skip to main content

photog dan model


kalau ambik gambar pempuan tanpa izin ataupon tak tutup aurat,bukan kamera yang berdosa,aku tuan kamera yang berdosa..emmm..terdokek jugok atah pale aku kene..aku klo bab shoot gambar tak tutup aurat  (mengghairahkan)terlepas kot sebab aku tak ambik gambor model..yang ade pon jenis shoot tapi tak minta izin laa..orang ganu sebut candid..

tu laa,sebab klo ikut logik pon,secara ikhlas yang aku nak candid-candid ni semua cantik dimata aku..pastu yang cantik-cantik ni jenis harga mahal,nak ade kamera official baru nak bagi ambik gambar..dah kamera cikai macam aku ni,klo aku mintak izin pon belum tentu diorang nak bagi..tambah pulak diorang tak kenal aku,lagi pulak aku ni jenis pemalu..WAKAKA..tapi takpe lah,aku tak kisah sangat sebab aku lebih cenderung kepada scenery shoot..kat pantai,kat taman,tepi jalan,atas bukit..klo die lalu lalang depan aku nak wat camne..kire snap je secara tidak sengaja..bukan ade niat pon nak ambik gambor die..tak pon aku syak die memang gile lensa..hihihi


***tapi klo pempuan tu bagi izin,tapi tak menutup aurat pon tak boleh jugak..tu dosa antara photog,model dengan Allah..tak boleh nak cakap banyak..nanti orang cakap,kau hal kau,aku hal aku..fine..

Comments

nurul cHempaka said…
haah la..kadng2 tak terpikir psl snap gambar org tak tutup aurat..
tulah kan. model selalu je posing taknak kalah punyeee. huhu shoot gmbo haiwan lg okay kut =)
cik najihah said…
tuan amik gambar & model sekali pakej dapt dosa.
baik amik gamba pemandangan ke pokok2 binatang2 kan
jaya jr said…
chempaka:at least terpikir tu tandanye ade kesedaran..xpe..teruskan berfikir pastu bertindak..kui3

zack:dah name pon model,kompem nak meliuk lentok je..haha

najihah:best ambik gambor pemandangan..sejuk mata memandang :)
siti khadijah said…
baguih2....tangkap gmbar scenery best gak, menenangkan jiwaa
tak ramai gambargrapher yg pikir sal hal ni . igtkn dorang lagi suka shoot model cenggitu .
SimplySeoul said…
kena hati2 la lepas ni bila ambik gambar candid.
jaya jr said…
athirah: hehe =)

khadijah:haha,secenery is the best

klanika:suka dunia,tp klo tak sempat cuci,bawak ke akhirat,merana..

simplyseoul:tu laa,mmg kene lebih hati2 :) TQ

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka