Tuesday, July 10, 2012

photog dan model


kalau ambik gambar pempuan tanpa izin ataupon tak tutup aurat,bukan kamera yang berdosa,aku tuan kamera yang berdosa..emmm..terdokek jugok atah pale aku kene..aku klo bab shoot gambar tak tutup aurat  (mengghairahkan)terlepas kot sebab aku tak ambik gambor model..yang ade pon jenis shoot tapi tak minta izin laa..orang ganu sebut candid..

tu laa,sebab klo ikut logik pon,secara ikhlas yang aku nak candid-candid ni semua cantik dimata aku..pastu yang cantik-cantik ni jenis harga mahal,nak ade kamera official baru nak bagi ambik gambar..dah kamera cikai macam aku ni,klo aku mintak izin pon belum tentu diorang nak bagi..tambah pulak diorang tak kenal aku,lagi pulak aku ni jenis pemalu..WAKAKA..tapi takpe lah,aku tak kisah sangat sebab aku lebih cenderung kepada scenery shoot..kat pantai,kat taman,tepi jalan,atas bukit..klo die lalu lalang depan aku nak wat camne..kire snap je secara tidak sengaja..bukan ade niat pon nak ambik gambor die..tak pon aku syak die memang gile lensa..hihihi


***tapi klo pempuan tu bagi izin,tapi tak menutup aurat pon tak boleh jugak..tu dosa antara photog,model dengan Allah..tak boleh nak cakap banyak..nanti orang cakap,kau hal kau,aku hal aku..fine..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

nurul cHempaka said...

haah la..kadng2 tak terpikir psl snap gambar org tak tutup aurat..

♥ Cik Zack ♥ said...

tulah kan. model selalu je posing taknak kalah punyeee. huhu shoot gmbo haiwan lg okay kut =)

cik najihah said...

tuan amik gambar & model sekali pakej dapt dosa.
baik amik gamba pemandangan ke pokok2 binatang2 kan

jaya jr said...

chempaka:at least terpikir tu tandanye ade kesedaran..xpe..teruskan berfikir pastu bertindak..kui3

zack:dah name pon model,kompem nak meliuk lentok je..haha

najihah:best ambik gambor pemandangan..sejuk mata memandang :)

athirah said...

bagus2

siti khadijah said...

baguih2....tangkap gmbar scenery best gak, menenangkan jiwaa

ஜ miss klanika ஜ said...

tak ramai gambargrapher yg pikir sal hal ni . igtkn dorang lagi suka shoot model cenggitu .

SimplySeoul said...

kena hati2 la lepas ni bila ambik gambar candid.

jaya jr said...

athirah: hehe =)

khadijah:haha,secenery is the best

klanika:suka dunia,tp klo tak sempat cuci,bawak ke akhirat,merana..

simplyseoul:tu laa,mmg kene lebih hati2 :) TQ