Skip to main content

model muslimah yang cantik banget


setelah berlalu fenomena tudung hana tajima,terjadi pula fenomena artis berhijrah..mejik3..tapi klo ikut pengamatan manusia bebas macam aku ni,ade kaitan antara 2 fenomena ni..artis memang nak glamour,nak fesyen,tapi kemungkinan takde pereka fesyen yang nak buat design muslimah untuk diorang..hana tajima dan rakan-rakan nya datang mencetuskan revolusi tudung kat sini..bertudung yang berfesyen..macam-macam tudung ade..klo tak,mustahil Jalan TAR dipenuhi penjual tudung pelbagai jenis..artis-artis lalu lalang pastu tengok..ehh,boleh rupenye nak berfesyen walopon tutup aurat..contoh macam gambar kat atas..tudungnye nampak kompleks,2 ke 3 lapis tapi takpe,asalkan mereka bahagia..yang penting hijrah mereka tu sendiri..

dulu satu fahaman tak bagus jugak datang singgah kat otak aku...mase tu mase yang orang kate suke nak jumpe figura,ikon,artis secara live..ade laa pegi gig,pegi konsert,pegi karnival..perihal gig ngan konsert terbuka ni bukan nak kate tak bagus,tapi itu laa,orang kate lagho..lalai..lelaki pempuan gaul skali..yang semayang tu tetap semayang,tapi yang tak semayang tu memang ade..orang azan pon die buat dek je..zaman berubah..sekarang ni,klo pergi kuliah,pergi ceramah pon boleh jumpa figura.ikon,artis..tahniah untuk mereka yang berhijrah sebab,bile dah masuk haluan ni,sokongan kepada mereka tak pernah kurang malah lebih hebat..

***kadang-kadang terpikir jugak bila mana kuantiti orang menjual tudung meningkat,tapi kualiti pemakaian tudung menurun..semoga istiqamah menutup aurat dan kite semua pakat-pakat baiki agama kita..

Comments

Etong said…
inshaAllah dgn fashion2 bertudung skrg muslimah akan lebih mendekati ibadah menutup aurat dan selangkah demi selangkah belajar untuk lebih ikhlas menutup aurat kerana Allah taala dan menjauhi fesyen2 yg tdk mengikut syariah Islam :)
iekasub said…
nice entry! :) hijrah tu semua starts from hearts. kalau hati ikhlas, insyaAllah ade ganjarannya :)
hazanis said…
Janji bertudung perlu ikhlas kerana ALLAH...:)
hazirah kasimon said…
http://www.youtube.com/watch?v=7jHJUAHF5e8
taw xpe beb!

awek aku ciap pesan hari ni nak pakai tudung hana tajima le?


lalu jawabku asal ko bertudung.xde hal!

nice entry!
Sang Harima said…
Peh, semua awek lawo lawo komen Mat. Ejah a suruh komen blog aku etek..
Semut Senyum said…
nice entry... apa pun harap kaum2 pompuan termasuk saya terus istiqamah dgn hijab kepala ni... moga kita semua terselamat dan dijauhkan driapada sebarang fitnah dunia...

Tq zonan utk sharing entry yg terbaaaiiikkk ni

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka