Monday, July 16, 2012

model muslimah yang cantik banget


setelah berlalu fenomena tudung hana tajima,terjadi pula fenomena artis berhijrah..mejik3..tapi klo ikut pengamatan manusia bebas macam aku ni,ade kaitan antara 2 fenomena ni..artis memang nak glamour,nak fesyen,tapi kemungkinan takde pereka fesyen yang nak buat design muslimah untuk diorang..hana tajima dan rakan-rakan nya datang mencetuskan revolusi tudung kat sini..bertudung yang berfesyen..macam-macam tudung ade..klo tak,mustahil Jalan TAR dipenuhi penjual tudung pelbagai jenis..artis-artis lalu lalang pastu tengok..ehh,boleh rupenye nak berfesyen walopon tutup aurat..contoh macam gambar kat atas..tudungnye nampak kompleks,2 ke 3 lapis tapi takpe,asalkan mereka bahagia..yang penting hijrah mereka tu sendiri..

dulu satu fahaman tak bagus jugak datang singgah kat otak aku...mase tu mase yang orang kate suke nak jumpe figura,ikon,artis secara live..ade laa pegi gig,pegi konsert,pegi karnival..perihal gig ngan konsert terbuka ni bukan nak kate tak bagus,tapi itu laa,orang kate lagho..lalai..lelaki pempuan gaul skali..yang semayang tu tetap semayang,tapi yang tak semayang tu memang ade..orang azan pon die buat dek je..zaman berubah..sekarang ni,klo pergi kuliah,pergi ceramah pon boleh jumpa figura.ikon,artis..tahniah untuk mereka yang berhijrah sebab,bile dah masuk haluan ni,sokongan kepada mereka tak pernah kurang malah lebih hebat..

***kadang-kadang terpikir jugak bila mana kuantiti orang menjual tudung meningkat,tapi kualiti pemakaian tudung menurun..semoga istiqamah menutup aurat dan kite semua pakat-pakat baiki agama kita..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

Etong said...

inshaAllah dgn fashion2 bertudung skrg muslimah akan lebih mendekati ibadah menutup aurat dan selangkah demi selangkah belajar untuk lebih ikhlas menutup aurat kerana Allah taala dan menjauhi fesyen2 yg tdk mengikut syariah Islam :)

iekasub said...

nice entry! :) hijrah tu semua starts from hearts. kalau hati ikhlas, insyaAllah ade ganjarannya :)

hazanis said...

Janji bertudung perlu ikhlas kerana ALLAH...:)

hazirah kasimon said...

:)

hazirah kasimon said...

http://www.youtube.com/watch?v=7jHJUAHF5e8

khairul akmal bin azman said...

taw xpe beb!

awek aku ciap pesan hari ni nak pakai tudung hana tajima le?


lalu jawabku asal ko bertudung.xde hal!

nice entry!

Sang Harima said...

Peh, semua awek lawo lawo komen Mat. Ejah a suruh komen blog aku etek..

Semut Senyum said...

nice entry... apa pun harap kaum2 pompuan termasuk saya terus istiqamah dgn hijab kepala ni... moga kita semua terselamat dan dijauhkan driapada sebarang fitnah dunia...

Tq zonan utk sharing entry yg terbaaaiiikkk ni

Nasuha Suhada said...

baca..