Monday, July 23, 2012

petua nak bagi mase cepat berlalu


puasa-puasa ni klo takde jam,ramai yang resah gelisah..masa main peranan penting..nak bersahur,nak berbuka,nak update lagi brape minit nak berbuka bersahur..memang penting laa..aku rase mase ni baru orang praktikkan pepatah masa itu emas..

biasenye,klo kite selalu tengok jam,secara psikologinye kite akan rase mase tu lambat bergerak..lagi-lagi 10-15 minit sebelum berbuka..tapi ade caranya nak bagi masa cepat..update blog macam aku buat skang ni..kah3..xpon pegi siapkan ape yang patut kat dapur tu..nak masak mase ni jawabnye minum air kosong ngan kurma dulu laa buat berbuka..haha

***sape yang takde jam,anda memang steady
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

mizz_pua said...

betul tue . kalau tengok jam memang lama sangat . kalau update blog . sekejap je rase dah sampai masa untuk berbuka . :)

[k]o{q}i[n] said...

aku jrg tgk jam kalo nk berbuka... dgr je azan, terus sambar kurma.. :)

nurul cHempaka said...

kah3!!! sngal la ko! jalan2 satu uia!

nurdani said...

dulu selalu tengok jam masa kecik2. sekarang ni dah makin tua tapi maintain muda so jam tu memang dah tak dipandang. tengok2 dah berbuka. serius ni. :)

jaya jr said...

mizz pua:haha,klo nak lagi laju maen game angry bird..

koqin:wah,bagus tu..sunnah berbuka ngan kurma

chempaka:haha,masalahnye skang ni ade kat rumah cuti..kui3

nurdani:haha,boleh nampak serius kat situ..memang yg slalu tengok jam ni budak2 je..dah besor ni xsesuai wat macam tu :)

the tempo of life said...

wow, good tips ! :)