Skip to main content

antara makwe tudung pink dan makwe tudung polkadot


Alhamdulillah,pagi ni sampai kat Gombak balik..lepas cuti 5 hari buatan sendiri..heaven jugak..sem pendek laa katekan..satu subjek je..nasib baek 3 kredit..tapi memang niat aku ambik sem pendek ni nak belajar secara santai..sebab 2 sem panjang sebelom ni memang taff sikit..baru boleh ulang alik Ganu-Gombak acap kali..

***naek bas semalam,line depan makwe tudung pink,line belakang makwe tudung polkadot biru..aku tengah-tengah line tu duk sebelah pak cik..haha..steady..

Comments

Chuu Muqhlis said…
amboi diapit awek., dpt no fon x? haha
jaya jr said…
haha,depan belakang mane nak dapat..klo sebelah menyebelah ade laa jugak kemungkinannye 4-5%..wakaka
nurul cHempaka said…
hahahahaha..sengal!tudung polkadot?mcm lawa je tudung tu!
cendol said…
awek ke makcik ntah . haha :P
aimi said…
nk usha r 2.. kalo sebelah mmg malang r bdk 2 =) ahahahahaha
kalau sy jd awk. sy pilih awek tdg pink. hehe :)
jaya jr said…
chempaka:haha,ntah laa..nampak polkadot je..drebar x pasang lampu..

cendol:haha,makwe laa..klo makcik tak buat pulak post ni..

aimi:haha,usha laa sikit..tak banyak pon..

fatihah:haha,macam pilih tudung kat jalan TAR je..kui3
dapat buat pilihan tak ? hehe . patut cari lagi dua . cukup 4.
jaya jr said…
klanika:xpilih2 pon..masuk bas kejap pastu tido..

tp klo nak 4 kene cukup segala amal ngan duit baru boleh..kikiki..
nasib tudung macam kain pelikat

ko xjmpe?

tdung krismas pernah jmpe?
jaya jr said…
haha..dah..macam2 tudung dah jumpe..tudung saji ngan tudung kuali je takde orang pakai lagi..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka