Skip to main content

main longkang

pada pendapatku,ade satu gambar yang dirasakan paling cool yang perlu di'like' untuk menang hadiah..tapi bukan gambar dalam entri ni..cume saje nak tayang gambar kurang cool untuk entri kali ni..haha

photo by:saifdigital
besar tak longkang ni???haha


Comments

jaya jr said…
rasyid:haha..kat longkang aa..tapi air tak kotor mengikut mata kasar....haha

zik:dekat mane ek..aku nk kabo pon rase macam susoh jugok..hehe
nazirulhazwan~ said…
tu bukan salur taik ker??haha
jaya jr said…
haha,bukan laa naz..xde sempit kaal nye nak lepak kat salur taik.haha
+dieabella+ said…
longkang ke ape nih?ape kejadah ko dok situ?hahaha
cam tension minyak naik ja.hehe
yieyaw said…
asal muke semat,duduk dlm longkang pon org dok prasan
jaya jr said…
dieabella:haha,longkang aa tu..alaa,lagi ok kot ambik gambar kat longkan dari ambuk gambar depan cermin dalam tandas..huhu

azhan:hehe,boleh masu kategori tu kot..pening2x

yieyaw:jangan kate gitu,sebab aku sorang,klo ade mu ok jugok..tp xpe aa sebab aku tau mu ade gok gambor gni..haha
ainakhani said…
tak kotor ke longkang besau tu ???
misz FaTiN said…
kat longkang pun boleh dok termenung ek.. power lah..huhu.. >.<
Mrs Caspian said…
adoiyaii..byk2 tempat,,longkang yg jadik pilihan..(-____-")
jaya jr said…
ainakhani:haha,xde laa kotor sangat..xnampak ke air jernih tu???

miszfatin:xde laa termenung sangat..saje buat je tu..haha

mrs caspian:hehe,dulu kecik2 slalu jugak buat sampan kertas maen lumba2 dalam longkang
Rie Zarchry said…
oit..longkang pun jadi..hehe
jaya jr said…
haha,kebetolan ade kamera tepilongkang..jalan je laa rie.huhu
hahaha jangan main longkang sangat mat. t kene kencing tikus plak t
jaya jr said…
aku memang da terlintas pasal si tikus punye kencing tu,tapi sebab air tu jernih,aku konsider bersih..ko nampak tak???alhamdulillah,nasib baek xde pape
maCy said…
longkang tu mmg cool. ehehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka