Skip to main content

da kuning beb


haha,bes je kan maen edit2 gambar pastu tinggal gambar diri sendiri je..nak ambik gambar sorang2 malu,takut ade orang mengate,control macho laa..nak,ambik kau pancaran bukan laser dari jaya jr..kui3x..walopon ambik gambor ramai2,still boleh buat style pose sorang2..takde laa kene sound..kah3..btw,selamat pagi selasa =)

***kemahiran photoshop dirasakan perlu ade..tapi sebelom mencapai ke phtoshop blajo yagn biase2 je dulu..ni tak boleh update panjang2 ni..sebab nak kene sarapan..gerak dulu ye semua..hihi



Comments

Azam Shah said…
selamat berpotosop ^^ hehe
kecian kat yg lain.

hope diorank xtrase hati ehehe.

d jemput join contest

http://nooramirashafika88.blogspot.com/2011/01/whats-your-colour-contest.html

harap sudi join ^_^
ummiarissa said…
banyak kali baca pasal photoshop ni...kena amik tau ni!
jaya jr said…
azamshah:haha,selamat2..tak nak tolong ajar ke??

amira:hahasedare2 je..xpon member2..xde nak rase pape kot..kui3..kontest tu jap lagi pegi tengok..huhu

umiarissa:haha,perlu jugak laa..klo suka edit2 gambar bes aa klo pandai guna potosop ni..
taib wahid said…
Huhu,
Tak reti main photoshop ni.

http://galeriwangian.com/
MIERA said…
ajar la sikit..saye pandai crop ikut shape je kot~~ blur2 ni xtau lagi nih..
jaya jr said…
dieabella:haha,silakan...takde masalah punye..kui3

taib wahid:sy ni,nak kate reti tu tak reti jugak.belajar gitu2 je..huhu

miera:haha,tak biase buat tutorial ni..lagi satu rase macam leceh je..lepas crop,pilih je bahagian yang nak di'blur'kan..senang je..
Izan Ishak said…
bagus tu jj..nnti kalau dah terer photoshop ajar k.izan bole?
+dieabella+ said…
tapi mestile aku xgeti nak buat...hehe=)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka