Skip to main content

kita macho,tapi kita friendly

dengan adenye blog team-gatem yang telah di uar-uarkan dalam entri sebelom ni,aku dah berjaya membagikan satu blog untuk dikongsi secara adil dan telus bersama member2 ku..haha..awal-awal ni memang sejuk dan diorang pon tak biase lagi nak update blog..tapi still ade update..tak kisah laa..haha..asalkan tak bersawang..

makanya,ni hujung minggu..hujung minggu ni klo diikutkan ade laa sikit mase untuk keluar berjalan2 berbanding hari biase..tapi skang ni hujan boleh diibaratkan macam iklan biskut chipsmore..kejap ade,kejap takde..susah nak bajet..nak naek kete,kete ade satu..nak naek ramai2 tak muat..kete charade G11 je..gerombolan ni klo tak cukup 16 orang tak nak jalan(aku ambik contoh pegi midvalley aritu)..haha..

image by saifphoto
ade pulak member ajak snap gambar weekend ni..tapi ade masalah ngn kamera adooi..

soalan sebelom penutup:

Q:ade tak blogger nak bergathering ngn author-author blog team-gatem???

haha..bukan ape..bleh kenal2..boleh bagi 'spark' kat diorang..moral tinggi nak blogging nanti..lagi laa klo blogger2 yang mantop..kah3.. kite pegang tagline "kite macho,tapi kite friendly"..haha..penggunaan bahasa yang salah disitu..

ok,ini penutup..semoga ceria di pagi jumaat =)


Comments

princeduyong said…
waaa...dah ada group team gate aaa...bagus bagus...teruskan...
zikeryhassan said…
wah ada team ni. bagos2. all the best to all
sop said…
sop x macho tp mesra sjuga.. huhuhu
Saif Sulong said…
saifdigital la mad,bkn saifphoto..kui3..
efa said…
waah2..ada team gatem plak..fuyo0..bgus-bgus..btw like pic tu la..kamera tu hoho :)
jaya jr said…
princeduyong & zik & efa:haha..TQ..nak kena bagi mantap laa lepas ni team-gatem

sop:eh,macho ape..tengok gambar pon da tau..uhu

saif:haha,au reka je..xtau mu ade wording diri dh..haha
KABAKOGA said…
http://team-gatem.blogspot.com/
Anonymous said…
oppa. gathering maa?
jaya jr said…
kabakoga:nk join ke x???klo nok wat mari ah e mail oor

adrina:haha..jauh2 xleh aa..dui x cukup..bajet kecik je..haha

maCy:gathering aa..baru blogger..haha..cadangan je tu..
jaya jr said…
haha,gath laa..tu je..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka