Skip to main content

jalan2 nak ke tahun baru

selamat pagi =) =) =)rase da berape hari tak update blog ni..hehe,sibuk nak ke sekolah kot..langsung takde kaitan dengan umur aku yang da puluhan ni..kah3x..macam tua je kan..tapi sebelum tu ucap selamat tahun baru jugak untuk semua..tak sempat buat ape2 entri untuk tahun baru aritu..tapi yang pasti ribuan blogger kompem buat entri tahun baru..bapak laa malas ek tuan blog friendstop..

tapi nak share sikit hujung minggu ni banyak jugak laa aktiviti berjalan..haha..jumaat je da separuh hari berpusing kat KL..pegi lembah tengah je..midvalley..tengok stok2 terakhir jualan akhir tahun..bukan pegi sorang je..16 orang kot..8 bijik motor..cam best je jalan ramai2 camtu..tapi kitorang bukan mat rempit..huuu.tapi naek motor sampai 140..bukan mat rempit lagi kan???bawak laju2 sebab nak cepat sampai..haha


lepas shopping kat midvalley,pegi uptown danau kota pulak..time pukul 12 tu nampak jugak laa bunga api tahun baru..haha..walopon tak sehebat kat dataran merdeka punye..rase cam bes je klo dapat tengok bunga api kat dataran merdeka tu..tengok gambor dalam surat kabor pon da lawo..teruja jugak laa..kah3.padahal baru aritu tengok bunga api pembukaan sukan asia kat china..ribu-riban mantap..

ini entri tergantung..kene berhenti di sini atas sebab musabab yang tidak dapat dielakkan..sekian..haha


Comments

MrS. F!zA said…
Selamat tahun baru!!

Moga ada sinar baru untuk jaya junior!! hehehe
selamat.. selamat .. ;)
zikeryhassan said…
shopping je keja kau kan. jeles! naseb duet aku xmsok lg.
jaya jr said…
kak fiza:selamat tahun baru jugak..semoga keluarga bertambah bahagia =)

sipendek:haha..selamat..selamat tahun 2011

zik:xshopping sangat pon..window shopping je lebih2..haha

dayang:yeah,happy new year too ;)
ayaa alyy said…
happy new yearrr ! :)
Amy Syaquena said…
Happy new year..

Salam kenal amy singgah dan follow , jemput ke sinar raudah ye..
jaya jr said…
ayaa alyy,amy syaquena,rie zachry & fiesyaaChacha:thanx for dropping here..may 2011 will be more historic in ur life =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka