Skip to main content

kord gitar kalau cinta jangan kacau

kalau cinta jangan kacau orang tido boleh tak???haha..da hampir nak ketiduran..lepas pekena gitar cincai-cincai satu dua lagu,da rase malam dah tak muda..hehe..kene tido sebab klo tak tido bukan buat ape sangat..nak study tapi mood da maen layang-layang..maklumlahmduk tepi tingkap..angin sepoi-sepoi..tu yang bes maen gitar tu..haha..bukan melayan perasaan,tapi nak menghiburkan kepale otak je..haha..

sape yang maen gitar pastu nak kord gitar kalau cinta-aliff aziz ++ joanna silakan membaca di sini..

C Am
Di lubuk hatiku
Dm
Adalah kamu
G
Sebagai ratu

c Am
Hoo..Seluruh Jiwaku
Dm
Hanya dirimu
G
Yang aku mahu

Am
T’lah ku percayakan
Em
Hati ini padamu
Am F
Maka kita tak saling risau
G
Risau3x

chorus

C G
Kalau cinta jangan kacau
Am Em
Kalau sayang tak perlu marah
F C
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Dm
Serahkan cintamu
G
Pada yang punya cinta

C Am
Di lubuk hatiku
Dm
Adalah kamu
G
Yang aku perlu

C Am
Seluruh Jiwaku
Dm
Hanya dirimu
G
Yang aku mahu

ini je yang ade..lebih-lebihtu layan kepale sesuka hati je laa..huhu..sekian,lagu buat tidur..kui3



Comments

adrinaqamarina said…
haaa, tengah cari jugak sebab lagu ni best,

maseyh~
zikeryhassan said…
aku layan kot lagu ni. mcm sweet je.

aku sweet x? ahaha
kAziShA said…
kasi nyanyi sikit la jj..hehh ^_^
Anonymous said…
kalau matdin pegang gitar.. matdin main bantai jer hahaha..

jemput sini yer
blog Matdin
jaya jr said…
adrina:okeh..welkam2

zik:haha,budak IPG ramai sweet kot..awek2 laa..ko boleh laa sebab ko nak jadi cikgu..hehe

kazisha:haha,musim hujan,takut hujan makin lebat pulak..kui3

matdin:haha,maen suka2 je..xde hal nye matdin..
leeza said…
woh suka lagu ni best <3
KABAKOGA said…
video lalu mat...
baru ada can nok gi AJL26..
Ery Farieha said…
gitar, haha lama x main!
jaya jr said…
leeza:haha,buat lagu tema aa..hihi

kabakoga:haha,xleh klo mu xdop..sedap ade mu gok..

ery fariha:haha,maen je bile ade mase..
Lyn Sery said…
gua sakit tangan nak belajar main gitar ni.
ceit.
jaya jr said…
haha..sakit tu laa bleh jadi reti maen gitar..tak nak sakit pakai tali nylon..ok jugak..lembut sikit

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka