Skip to main content

InsyaAllah versi bahasa malaysia(Maher Zain)




InsyaAllah versi bahasa malaysia(Maher Zain) da ade..tak tau laa aku ni kategori cepat ke terlambat..tapi takpe lah,sape singgah boleh dengar..huhu..maher zain memang menepati janjinya untuk buat versi BM..lagi ramai orang boleh dengar dan paham berbanding versi bahasa omputih aritu..ni pon jumpe mase godek2 kat fesbuk..teruslah sharekan kat belogsepot jhawerangers ni..

***aritu mase Maher Zain datang Malaysia,menyanyi kat universiti tempat aku belajar lagi,tapi tak dapat pergi sebab ade kelas malam tu..tengok balik dalam TV je..hehe.


Comments

dyea irdina said…
sedapppppppppppppppp..sejuk tingga dengar
tnggu jaya punya album pula.hehe
mira_nas said…
meremang weyh bulu roma aku..
Sang Harima said…
Malam hok Ayzat kata terima kasih UiTM ke? Ha ha
zikeryhassan said…
best! tapi ada sikit pelat mat salleh nya.
jaya jr said…
dyea irdina:download teruss..dengar sepanjang hari

azhan:haha,maen suka2 je..xde nak album-albumnye..kui3

mira:ape kes nak meremang bulu roma:lagu bes kot..bukan lagu hantu

sang harima:dok tahu gok..bukan malam tu..malam ok aizat mari hujung minggu..adop kelas

zik:xpe aa tu..kire mantap dh bleh buat versi BM..huhu
Maher Zain datang UIA malam rabu la. ada study circle. haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka