Skip to main content

balik kampug raye cina

entri 253 berbunyi begini
hari ni baru balik umah
umah kat terengganu
bertolak dari gombak
boleh tahan jauh jugak
bukan boleh tahan tapi memang jauh
4 orang budak
naek satu kete
turun sorang tinggal 3
turun lagi sorang tinggal 2
turun 22 tinggal kosong

APE KES???

kereta ditinggalkan di tepi jalan
sebab keret rosak di atas jalan
pedal minyak tak ditekan
tapi bunyi ngauman enjin gile2
langkah terawal menelfon ibu bapa
nasib baek da dekat bumi terengganu
boleh laa ditolong jemputkan

sampai umah macam nak tido je
maka kite tido je laa..

***release tension..hal sticker kereta pon aku tak setel lagi nak tambah ni satu lagi..memang tak bertambah laa nasik aku bile makan kat kedai pasni..aduhh,sakit kepala ku


Comments

Rie Zarchry said…
sabo je la, en oppa!
janji boleh balik kg..haha
zikeryhassan said…
cobaan. sabau je la
+dieabella+ said…
ala sian dia...sabau eg...hepi holiday!
jaya jr said…
rei:haha,tu laa pasal.dapat samapi terengganu pon kire ok lah tu..kereta lama..sabor je laa

zik:cobaan,betol2..jom tengok pendekar bujang lapok

dieabella:hepi holiday gak..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka