Skip to main content

halaman asmara

halaman asmara..katil laa jawab nye..haha..ni cite petang tadi..boleh kate bongok jugak laa..citenye macam ni..da pukul 6,pukul 6 petang bukan waktu tido..tapi macam mane laa aku boleh tido mase tu..mungkin sebab katil aku bes kot..tapi klo ikut pendapat member3 aku,katil aku tu memang tak bes buat tido..aku sorang je yang boleh survive atas tu..

bukan nak kate katil aku buruk,katil baru kot..nak kate tak kemas,aku kemas jugak laa sikit2 waktu pagi sebelom pegi kuliah..baru tak nampak macam student engine sangat...cume yang penting,katil kene kemas..baru semangat nak tido balik,tak kisah laa tengahari ke,malam ke..masuk bilik tinggal lompat katil je..

pastu malam ni pon tengah hujan ni..tunggu katil tu jadi sejuk sikit lagi,lepas ni boleh terlentang..baru heaven nak tido atas katil sejuk..tak payah pasang kipas laju-laju..kipas nak laju mase nak lelapkan mate je..lepas da tido bukan rase ape pon..pagi esok tau laa mase nak bangun tu..sejuk,sejuk.sejuk..

tapi aku tak paham kenape kipas kat compartment aku nombor 4 paling laju..bukan nombor 5..laju yang nombor 4 tu pon laju biase2 je..takde bunyi-bunyi zas-zas..ape masalah aku tak tahu..nak mintak tukar kang,kate demand ngalahkan artis..tak boleh jadi,tak boleh jadi..aku kene bawak kipas sendiri..haha

kipas,katil dan halaman asmara ibarat lagu dan irama..kene ngam betol-betol baru mantop..

***lagu halaman asmara-awie duet ziana zain ialah,lagu raye..aku baru tau..kih3x..lagu bes tu..tapi aku tak rase pon tu lagu raye mase aku dengar mase dulu


Comments

Yuni Aisyah said…
ape kena halaman asmara dgn katil n kipas.??haha..dah konfius..:P
a's said…
cuci la kipas tu
jaya jr said…
yuni:haha,xpayah kompius2..konklusinye,takde kipas,susah nak tido.haha

a's:haha,cuci ngn dok cuci macam same je..kui3
KABAKOGA said…
ejas gatem skali mat..
kabakoga@gmail.com
nanad said…
agak la. tajuk halaman asmara tu pun tak menggambarkan apa-apa berkaitan raya.
Miss Yaty said…
kalau takde kipas tak lena tidur..hhiii;p
jaya jr said…
kabakoga:beres..g approve nu

nanad:tu laa pasal..ingat kan lagu biase je..tarik tinggi kot..nak nanyi pon susah..haha

miss yaty:mmg tepat same skali..tiada keraguan terhadap kepentingan kipas untuk tidur..kui3
+dieabella+ said…
skang nih sejuk la...bukak kipas no1 jek...hehe
Mario said…
kipas byk habuk la tu kan...ekeke
jaya jr said…
dieabella:nombor satu macam tak jalan laa kipas tu..haish..tak leh nak adjust dah..haha

mario:xde laa banyak sangat habuk tu..mmg kipas tu da tak larat nak berpusing..kui3
tomatokering :) said…
hahahah ! jom karok halamn asmara . kekekek
Anonymous said…
ngek la oppa. engineer pmls kms katil. haha ;D
Ezay Hadry said…
jaya jr sile2 lah ambik award kt blog ezay..mmg best liao blog jj
http://ezayhadry.blogspot.com/2011/01/smashing-award-goes-to.html

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka