Skip to main content

lelaki dan kotak pensil


dalam ramai-ramai kawan aku ade atas bumi ni,macam-macam style ade..dalam satu hal tu,hal kotak pensil..aku duk perhati,memang laen amat dengan pempuan..jauh bezanye..nak sampai tahap sipi-sipi pon payah..ade yang buat bekas cermin mata tu jadi pencil case..ade yang letak dalam kocek seluar je..ade tu yang bawak pensil sebatang je kat tangan..yang ade kotak pensil tu tetap ade,tapi cukup sekadar letak pen sebatang dua,pensil sebatang ngan pemadam..pemadam tu pon kadang-kadang ade takde je..nak wat camne,barang mudah hilang

yang pempuan aku tak tau sangat,yang aku tau diorang ni suke mengembungkan kotak pensil diorang..hiasan tu pon kadang-kadang nak jugak diorang letak..keychain beruang laa,pensil ade kepala mickey mouse laa..klo nak banding dengan yang atas tu,makin rabak dibuatnye klo nak letak pensil ade kepala patung-patung bagai..wakaka

***2 tahun memang dah kire tahan lasak laa tu..klo boleh,sampai grad pon takpe..

Comments

spirit lion said…
kotak pensil..
good..
:)
please visit my blog..
Syahida Hamidon said…
kalau pempusn tak bawak kotak pensil penuh2, lelaki nak pinjm pen, pensil, stapler sume tu dkt sape? l.o.l..=p
Aiediey said…
This comment has been removed by the author.
Aiediey said…
oit..pencil case I tak gemok2 macam tu pun..ingat budak tadika ke nak ade pencil kepala mickey mouse bagai..kekeke
perempuan kan selalu kreatif,

mesti lah ade hiasan2 tu. tehee! ;D
.imah. said…
biasanya perempuan nak barang barang dalam kotak pensel lengkap. sebab tu selalu kembung. kadangkadang pun ade je incik lelaki pinjam brg dr dlm kotak pensel cik perempuan. ;p
haha..lelaki sempoi.malas nak teliti sgt benda2 ni...
Shaherah said…
kotak pencil shera sama macam gambar kat atas.. tapi tak suka yang kaler2.. suka plain hitam.. kalau rabak gitu.. baik beli baru.. shera pernah koyak.. tapi shera jahit balik.. ehee..

shera ske kembung2.. semua lengkap.. gunting gam.. haha.. ^_^
zikeryhassan said…
perkara wajib yg perlu ada dalam pencil case aku pen, pensil, pembaris, pemadam, stapler, marker. so far tu je la.

kenapa penuh? sebab aku tak suka pinjam barang orang dan practice untuk jadi cikgu nanti.

macam panjang je aku komen. haha.
cimOt said…
aku kalo boleh nak pensil case paling kecik!dpt letak pensil-1,pen-1,pemadam-1 n pembaris-1.tak kuase aku nak angkut yg bosar2..
jaya jr said…
hehe..semangat je semua komen bile cakap hal2 pasal gender ni..kui3..kotak pensil dulu,lepas ni pasal tisu pon jadik..
Sang Harima said…
Macang kotok kalang aku hok ilang mule je Mat..
izzana said…
haha pelik jugak kadang2 lelaki kenapa tak suka pakai ktak pensel feminim sangatkah?
jaya jr said…
SH:haha,tu aa..mu punye biru,aku belang2 sket..

izzana:tak boleh feminin sangat..sakit mate nanti..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka