Skip to main content

lelaki dan motor besar


bile kite cakap pasal motosikal ni,pon kite boleh tengok orang tu jenis macam mane..haha..motor laa macam mane pon,kecik ke,besar ke,super besar ke asas die tetap sama..tayar depan satu,tayar belakang satu..yang special case nye untuk OKU..ade kene tambah roda lagi dua jadi roda tiga..memang pandai sape yang reka motor ni..sampaikan semua orang nak ade motor..

tapi zaman dah berubah,dulu klo sape-sape ade kapcai,kire mantop laa tu..awek kompem lambai-lambai je tunggu kat hentian bas(macam cite P.Ramlee)..pakai baju semat-semat sikit,memang ade laa yang sangkut..tak bawak pegi jauh pon takpe,asal boleh pusing kampung seround dua pon jadi laa..haha.harini da tukar,awek tunggu yang naek superbike pulak dah..yang berasap ekzos bocor tu,tak tau laa bile nak kene lambai..sebab superbike ni da berlambak-lambak orang malaysia pakai..awek malaysia skang ni pon jenis mat salleh..klo lelaki pakai superbike je diorang kate "eh,hot gile mamat yang naek superbike tu,style laa"..pastu bile lelaki tu parking,bukak helmet kemas-kemas rambut sket diorang kate "meltinggg"..

kesudahannye,klo lelaki tu terer,die akan tau dirinye sedang diperhatikan..klo lelaki tu biase-biase,die akan buat bodoh je..biarkan awek-awek tu meroyan tak tentu pasal..haha..sekian

***lelaki yang naek superbike tu ke yang materialistik?ataupon pempuan yang tergile-gilekan lelaki naek superbike dikira materialistik?pikir laa sendiri..tapi papehal,ingat sikit yang superbike tu BUKAN aku punye..aku sekadar pernah naek je..pastu ambik gambar..

Comments

cimOt said…
suke tengok superbike!!
ritu nampak minah yg bawak superbike tu!!perghhh..cool siot!!
Gadish Lollipop said…
For me perempuan kot yang materialistik.Zaman sekarang perempuan ramai nak carik boipren yang ada transport sendiri je.Especially kereta. Erkk..Boleh bahagia ke dengan semua tu ? #Wondering.
Chuu Muqhlis said…
nak kata pompuan materialistik bole, tapi perlulah berpada2., sebab kehendak zaman sekarang klu no money mmg payah. so bkn sbb materialistik. its a need. tp kalu motobike ni mcm mmg untuk bergaya je., baik beli kete. just opinion..o_O
Syahida Hamidon said…
xberminat dgn lelaki yg bersuper bike.. kete lg ok kot..
Shaherah said…
hahaha.. kalau nak buat pakwe.. xde lar smpai superbike.. harga pun dh mcm kreta kan.. tapi minat tgk tu ade lar.. mcm style.. ^_^
ShErA said…
teringin nak ada motor besar mcm ni...
jaya jr said…
haha..lupe nak konsider skali yang bile hujan,naek kete tak basah tap klo naek moto kompem basah walopon ribu riban..klo ikutkan,pempuan ni kaum takut hujan jugak..
Anonymous said…
untungla....x mmpu nk beli bnde2 mcm ni...
nseb baek awek aku x penah nk mrungut naek bas...kah3....
cik panadol said…
suke tengok motor besar...tp takot naik motor hahaha....
Eda Johari said…
hehe, yag pasti suka motor besar. smart ooi laki naik superbike.. btw, dtg pinjam motor jap tau.. hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka