Skip to main content

cerita depan trafik light


selalu jugak time-time duk termenung kat trafik light yang agak lame pastu pulak bosan sebab da hijau 3-4 kali pon tak lepas-lepas lagi..yang normal terlintas dalam kepale mase tu ialah jeles ngn manusia-manusia yang bawak motor..laju je sampai depan..sape yang da bawak motor tapi dekat trafik light pon berkali-kali jugak tunggu hijau nak lepas,tukar je laa naek kenderaan awam..haha

biase yang selalu boleh tengok mase tengah tunggu lampu hijau ni
  • orang korek hidung
  • orang letak tangan dekat dahi
  • pasangan bermesra tak tentu pasal
  • budak-budak kecik kereta sebelah excited lompat-lompat sambil lambai-lambai
  • orang bermuka stress nak tekan hon je kejenye
tapi sebab zaman da makin maju,orang-orang yang tunggu trafik light hijau pon da jadi makin maju..pastu aktiviti-aktiviti sambil tunggu lampu hijau ni da maju sikit..biasenye
  • orang khusyuk dengan iPad,Samsung Tab 
  • orang yang suke ambik gambar akan posing dalam kete pakai DSLR pon jadik
  • artis-artis buat rakaman free macam Shila Amzah & Najwa Latif
tapi yang paling sempi bile orang tu tido je terus..takde dah tersengguk-sengguk..tunggu orang belakang hon lame sikit baru die nak tersentak..hik3

***pandu berhati-hati walopon jalan tu kosong takde orang..sebab bukan manusia je yang ade kat atas bumi ni..huuuu

Comments

[k]o{q}i[n] said…
aku suka tgk gelagat org lain...
ShErA said…
macam2 ragam ada... ada jgk yg bila tunggu traffic light hijau baca buku..
Umie Artoqiemie said…
aku rasa macam nak parkour atas kete haha
Sang Harima said…
Mung engineer kan Mat, ejah a sutir macam dalam gambor tu..
cimOt said…
jadah sempat tido??sengallll..ke ko yg tido tu??

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka