Monday, November 7, 2011

tulang-tulang yang berkecai


Alhamdulillah,selesai berjumpa dengan Aidiladha 1432 Hijrah..tahun depan InsyaAllah berjumpa lagi..tapi seronok buat rutin tahunan menguruskan daging-daging korban..dalam family aku ni klo da name raye,sakan die tu boleh tahan jugak laa..sampai penat melayan kerenah saudara mara samapi ke malam..daging pon banyak jugak tahun ni..semua bahagian ade..sampai laa kat bahagian yang nak kene potong pakai kapak..lepas tu agih-agih kat fakir miskin,jiran-jiran..lepas tu yang laen masuk periuk buat masak gulai,BBQ,goreng dan macam-macam lagi..lauk banyak tapi bahan utama die daging korban..hik3

***“Tiada amal anak Adam yang lebih disukai Allah pada hari Aidiladha melainkan ibadat korban. Sesungguhnya binatang yang dikorbankan itu akan datang pada hari kiamat lengkap dengan tanduk, bulu dan kukunya. Sesungguhnya ibadat korban ini diredhai Allah sebelum darah binatang itu jatuh ke bumi. Maka hendaklah kamu berasa lapang dada dan reda akan ibadat korban yang kamu lakukan.” (Hadis riwayat At-Tirmizi)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

1 comment:

ShErA said...

raya korban memang sentiasa meriah... tapi, time ni kena beware... karang terlebih makan daging pun bhy...