Skip to main content

fakri saarani : contoh teladan dalam sukan bola sepak malaysia


aku rase nak berenti maen bola..walopon sekadar hobi..tak kire laa bola sepak ke,bola futsal ke..sebabnye bukan ape,aku takut klo tak dapat maen elok-elok..macam jadi beban pulak pada pasukan..malu kot klo maen macam fakri saarani maen mase final tadi



kaki klear pon boleh sumbat gol penalti,tapi kaki striker tak boleh gol penalti..sape rajin nak bincangkan,sila bincangkan.yang baik dijadikan teladan,yang buruk dijadikan sempadan

***tanpa gol fakri mase semi final,malaysia tak boleh masuk final..tapi sekadar itu saja sumbangan fakri pada mata kasar aku..terima kasih fakriii..

Comments

Eye_nee said…
Bolasepak ni..Penyudah itu yg paling penting...kdg sbb penyudah yg tidak dpt disempurnakan dgn baik oleh striker boleh buat mood player yg lain down...Fakri penyumbang kemenangan buat kita ke Final..Namun penyudahnya yg tidak sempurna mlm td dan melepaskan 2 peluang dan tidak berjaya menyudahkan penalti...dia harus belajar dari semua kesalahan itu utk lebih berjaya...apa2 pon Tahniah buat HM.MUDA yg telah berjaya mematahkan Kedua-dua sayap GARUDA....

Terpjg pulak bro komen ni...
[k]o{q}i[n] said…
susah kalo main nk nama ni... xde smngat teamwork langsung... bajet bagus...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka