Skip to main content

tulis sikit kt sini

JJ da abis orientasi..minggu depan stat kelas yg agak penuh..haha..internet takde lagi,ni pinjam broadband kakak kejap..siyes terkecewa jugak laa rutin harian dah totally change..tapi nk wat cane kan..hidup klo bab menuntut ilmu mesti sampai ke negeri cina..aku ni dalam malaysia je,tak ke mane pon..haha..

hari ni dapat jugak on9 kejap,buang2 habuk kt sini..haha,tp aku da nampak 2 blogger yang belajar setempat ngn aku..samade diorang cam aku ke tak,aku pon x tau..miappleista ngn gadis comel..maklumlah,orientasi ni moral down sikit sebab kluo pagi balik tengah malam ngalahkan org motong gotah..haha..klo bebola tomato,kabakoga,yipi yaw da kenal lame mase buat foundation aritu..haha..tapi aku akan ingat dekat blogger sang harima yg berada di kampus kuantan..ape kabar agaknye rambut afro beliau..rase mcam da kene potong kot..

takat ni je kot dulu..nk upload gambor pon keadaan tak mengizinkan..jadiknye ini je laa yg ade hasilnye..haha..harap2 wireless dapat cepat2..sekian penulisan jaya jr lepas dekat seminggu berehat ..huhu

Comments

reen_sofee said…
oo patut laa dah lame tak nampak ko update!
huhuh
shark said…
jd budak junior lor nie yer.
slmt teruskan study... blaja x rajin x pe jnji result cunnnnnnnn hahaha

gud luck bebeh =)
jaya jr said…
reen:tu laa pasal,update sikit2 boleh laa..kui3

shark:haha,junior laa ni..

missXYZ:klo malas jarang dapat result cun..huhu..takot2..btw TQ..huhu
caliph shuriken said…
chayok2.. study leklok ^^
Weeda said…
belaja kat ane?
jaya jr said…
caliph:haha,terima kasih,semgangat tinggi nih..kui3

weeda:blajar dekat gombak je..huhu
~suNshiNe~ said…
sy tak suka minggu orientasi..menyeksakan..
HaiDa HiDa said…
bestkan study??
selamat maju jaya dan mencapai apa yg jaya jr inginkan demi masa depan.. :)
KABAKOGA said…
aku pun x ber update lagi..,,
anak siswa la katakan
jaya jr said…
sunshine:haha,betol3..penat je memanjang

haida:bes laa jugak..tp semangat kene kuat aaa..haha..BTW trimas atas sokongan..hehe

kabakoga:haha,xleh dh update panjang2 leni..pendek2 je
FyZa said…
chaiyok2 utk kamu..;)
minggu orentasi mmg penat sikit...mmg tak terdaya penatnyer..=p
akmar waldorf said…
haha. u saw me ea? sory.. i tak pasan. agk serabot la waktu taaruf.
tp cam ade t'nmpk iras2 muke u. tp tak sure. hehe
jaya jr said…
fyza:chaiyok2 ntuk akak jugak,,haha

lieya:x terdaya yg amat sich minggu orientasi..

rosalan:kt gombk..huhu

akamr:haha,it`s okey..xde hal laa..sebab dlm keadaan kt tengah2 org ramai,biase laa tu..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka