Saturday, July 24, 2010

ramai2 tolak satu

macam biase hidup bersahabat..macam pokok durian belakang umah nyai aku..setiap tahun ade buah2 baru gugur..tp tumbuh balik lepas tu..bukan takat durian je..rambutan (moktang),manggis (semete) dan bermacam2 lagi..memang tak habis klo nk makan..bukan macam beli durian kt tepi jalan,RM20 sekilo..dapat 3 bijik durian je..sumpah bikin panas klo terkena cam ni..hahasebab tu aku x pernah nak beli durian sendiri melaenkan abah aku yang belikan..

saje je cite pasal raja buah sikit sebab baru lepas makan semalam..rambutan ngn duku pon ade..aku belasah ngn EX-rumate mase belajar asasi dulu(falah bukan name sebenar)..aku konpius sikit sebenarnye,adekah skang ni musim buah..satu pengetahuan am yang kosong semenjak aku jejak kaki ke menara gading ni..duduk tepi hutan,tapi tak nampak pokok2 buah pon kt sini..haha

cukup cerita pasal buah yg manis lagi sedap,aku nk bagi tau kepergian member 1st di'ice-breaking'kan yang dikenali 2 tahun lepas,,kepergian ke menara gading yang laen..ambik contoh macam melompat dari KLCC sebelah kiri ke KLCC sebelah kanan..haha..die da pindah masuk UPM kot..aku nk mention name sebenar,tapi rase macam nak mintak permisi laa pulak ngn beliau..wakawaka..bukan ape,takut beliau berasa kurang selesa andai ade makwe2 bertanye pasal rupa parasnye..haha


ade berani???

so takde pape laa bleh buat melaenkan doa sahabat ntuk sahabat yang laen..moga anda SUKSES bukan SUKSIS @ SEKSIS di tempat baru,suasana baru,member baru,segalanye baru..yang buruk nye ialah facilities yang jauh berbeza ngn tempat lame ni hasil laporan bootape ultraman yang ikut same mase pendaftaran.haha..adios amigosmassalamualaikum para pembaca sekalian..

***internet slow 2-3 menjak ni..nk kene tunggu laju baru bes nk blogging..wakawaka



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

13 comments:

zulkbo said...

JJ..
Salam bertandang lagi..
moga sihat lah selalu
hendaknya anda di sana..
جزاك اللهُ خيراً

molmolla said...

tolak!!

1012045 said...

pekene klcc rr skaley mat..

a's said...

oh,malang"nya" melompat ke menara KLCC lagi satu.baik maghi kuantang ja

si[jari] telunjuk said...

buah skrg tak ikut musim..suke2 je berbuah.....

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

semete sekilo hahaha... moktan base dah dengo =))

♥xaturen♥ said...

Hebat..! usaha lebih gigih...

;p semete tak dok hargo doh..!

KiKo Berdendang said...

Musim durian perak....semua tempat pon bau durian...benda lain pon bermusim jugak ek....

jaya jr said...

zulkbo:salam ceria juga buat pak cik..moga ceria di samping keluarga bersama rahmay-Nya

molmolla:lepas tulak mesti jatuh,haha

1012045:haha,mari ah..sedap jgk bin

a`s:haha,die lebih minat UPM berbanding kuantang mahupon gombok..haha

cik jari:erm,boleh jadi jgk sebab kebanyakan siam punye buah..haha

missXYZ:haha,semete klo hok masam x bes ngt..moktang power.kui3

xaturen:haha,gigih dan gigih..

tp boleh je nk letok harge buoh semete..5 iya sekilo..haha

kiko:haha,paling x tahan klo berbau mase beli pastu masuk dlm kete..tp rase kompem sedap..HAHA

Affan Ruslan said...

Doakan shbt kita. Rasanya ada hadis, kalau kita doa untuk org dan org itu tidak tau, malaikat akan mengaminkan doa kita untuk kita. :)

sop said...

musim buah.. makan beringat yer.. jgn sampai MC plak.. huhuhu

yieyaw said...

tepi bilik aku ade durian 2 3 pohon..

jaya jr said...

affan:erm,betol tu,ade jugak pernah terbaca pasal tu..bertuah laa klo dapat kawan2 yg macam tu..huhu

sop:hehe,x sempat nk beringat buah da habis..hidup berdikari ni kewangan kene jage..kui3

yieyaw:dh jom ah g panajt petang ni ..jgn ajk ramai ngt..dapat sikit kkg..HAHA