Skip to main content

ramai2 tolak satu

macam biase hidup bersahabat..macam pokok durian belakang umah nyai aku..setiap tahun ade buah2 baru gugur..tp tumbuh balik lepas tu..bukan takat durian je..rambutan (moktang),manggis (semete) dan bermacam2 lagi..memang tak habis klo nk makan..bukan macam beli durian kt tepi jalan,RM20 sekilo..dapat 3 bijik durian je..sumpah bikin panas klo terkena cam ni..hahasebab tu aku x pernah nak beli durian sendiri melaenkan abah aku yang belikan..

saje je cite pasal raja buah sikit sebab baru lepas makan semalam..rambutan ngn duku pon ade..aku belasah ngn EX-rumate mase belajar asasi dulu(falah bukan name sebenar)..aku konpius sikit sebenarnye,adekah skang ni musim buah..satu pengetahuan am yang kosong semenjak aku jejak kaki ke menara gading ni..duduk tepi hutan,tapi tak nampak pokok2 buah pon kt sini..haha

cukup cerita pasal buah yg manis lagi sedap,aku nk bagi tau kepergian member 1st di'ice-breaking'kan yang dikenali 2 tahun lepas,,kepergian ke menara gading yang laen..ambik contoh macam melompat dari KLCC sebelah kiri ke KLCC sebelah kanan..haha..die da pindah masuk UPM kot..aku nk mention name sebenar,tapi rase macam nak mintak permisi laa pulak ngn beliau..wakawaka..bukan ape,takut beliau berasa kurang selesa andai ade makwe2 bertanye pasal rupa parasnye..haha


ade berani???

so takde pape laa bleh buat melaenkan doa sahabat ntuk sahabat yang laen..moga anda SUKSES bukan SUKSIS @ SEKSIS di tempat baru,suasana baru,member baru,segalanye baru..yang buruk nye ialah facilities yang jauh berbeza ngn tempat lame ni hasil laporan bootape ultraman yang ikut same mase pendaftaran.haha..adios amigosmassalamualaikum para pembaca sekalian..

***internet slow 2-3 menjak ni..nk kene tunggu laju baru bes nk blogging..wakawaka


Comments

zulkbo said…
JJ..
Salam bertandang lagi..
moga sihat lah selalu
hendaknya anda di sana..
جزاك اللهُ خيراً
1012045 said…
pekene klcc rr skaley mat..
a's said…
oh,malang"nya" melompat ke menara KLCC lagi satu.baik maghi kuantang ja
buah skrg tak ikut musim..suke2 je berbuah.....
semete sekilo hahaha... moktan base dah dengo =))
♥xaturen♥ said…
Hebat..! usaha lebih gigih...

;p semete tak dok hargo doh..!
KiKo Berdendang said…
Musim durian perak....semua tempat pon bau durian...benda lain pon bermusim jugak ek....
jaya jr said…
zulkbo:salam ceria juga buat pak cik..moga ceria di samping keluarga bersama rahmay-Nya

molmolla:lepas tulak mesti jatuh,haha

1012045:haha,mari ah..sedap jgk bin

a`s:haha,die lebih minat UPM berbanding kuantang mahupon gombok..haha

cik jari:erm,boleh jadi jgk sebab kebanyakan siam punye buah..haha

missXYZ:haha,semete klo hok masam x bes ngt..moktang power.kui3

xaturen:haha,gigih dan gigih..

tp boleh je nk letok harge buoh semete..5 iya sekilo..haha

kiko:haha,paling x tahan klo berbau mase beli pastu masuk dlm kete..tp rase kompem sedap..HAHA
Affan Ruslan said…
Doakan shbt kita. Rasanya ada hadis, kalau kita doa untuk org dan org itu tidak tau, malaikat akan mengaminkan doa kita untuk kita. :)
sop said…
musim buah.. makan beringat yer.. jgn sampai MC plak.. huhuhu
yieyaw said…
tepi bilik aku ade durian 2 3 pohon..
jaya jr said…
affan:erm,betol tu,ade jugak pernah terbaca pasal tu..bertuah laa klo dapat kawan2 yg macam tu..huhu

sop:hehe,x sempat nk beringat buah da habis..hidup berdikari ni kewangan kene jage..kui3

yieyaw:dh jom ah g panajt petang ni ..jgn ajk ramai ngt..dapat sikit kkg..HAHA

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka