Skip to main content

kekalkan warna itu

malam2 je laa waktu rehat kan..siang waktu kerja..bagi sape yg kerja laa..aku ni student sepenuh mase je..cume kadang2 je terpikir nk buat part-time job guna internet..tp x terbuat pon..maklumlah,hidup sebagai seorang student memang penuh cabaran..cabaran dari macam2 aspek laa..sebab aku rase nk cakap banyak,aku akan guna tagline i-talk..cakap2 banyak2 bayar kurang..haha..tapi ade ke aku bayar???kui3

1st skali cabaran mental..mental aku agak down mengenangkan ketiadaan jentera usang putih bernama charade yang selalu aku pandu..kecik je,klo besor pon,lebih sikit dari kancil..lebih2 lagi klo tyme hujan macam petang tadi..susah kot nk pegi kelas..huu..sekali ni aku x kisah..aku tumpang member,balik jalan2 kaki..tapi klo kene hujan kali ke-3 kompem aku tingkatkan motivasi diri nak ejas masuk kete ni tepi hostel aku..


nak cat balik kete ni,tp kekalkan putih je..haha

lepas tu cabaran makan minum..haha,makan minum memang tahap terkawal..tak boleh dah buat style klo nak makan,beli terus..kopak nanti..sebab duk sini bukan nk makan je memanjang..nk jugak ronda2 pekan sekeliling..tak masuk lagi bab nk shopping2..tapi badan maintain lagi laa..kang sakit tak pasal2 susah jugak..sebab klo bab makan ni tak boleh berkire sangat..mahal seringgit 2 tu nk buat camne kan..kate mahasiswa..kui3

ambik sunat mengganjilkan sesuatu perkara,aku masukkan laa cabaran ke-3..huhu..cabaran belajar bersama tenaga pengajar yg bertenaga dari luar malaysia..huhu..diorang punye pangkat bukan kepalang..profesor,doktor..tapi tu lah,slang yang bermacam2 bikin pening jugak laa..cakap tak henti2..memang kene fokus betol2 laa.harap aku ngn member2 boleh sesuaikan diri laa..klo aku tak paham,aku bleh tanye diorang..huhu

kesudahanye,tatkala aku menjengah umur 20,aku agak sedar laa,penting jugak berdikari ni..klo aku tak masuk asrama mase form 1 dulu memang moral aku tengah down gile jugak skang ni..pengalaman yang x berape nak bes mase PLKN pon boleh membantu jugak sikit2..huhu..dah,siap menaip (",)



Comments

best kan blaja berdikari???tersedar akan matlamat hidup kita...haaa, arinih cik jari pecah rekod...mkn nasi ngan ikan bilis n tempe je...total:60sen..ngeh2...
jaya jr said…
hahabest jugak walopon agak perit..
x boleh dapat laa 60 sen kt sini walhal nasik ngn tempe ikan blis..

totally impossible..HAHA
cat jgn x cat kayo tu... br naek semda nk cat kete... mst bleh belanjer toasted pocketful ni lalala
zulkbo said…
SALAM..
ok what keta tu?
asalkan enjinnya mantop..
jaya jr said…
missXYZ:haha,naek sem mane ade duit..nk pakai duit abah kot..hehe..JJ x sempat lagi makan toasted pocketfull..aritu pegi KFC kene tunggu 10 minit..xjadik beli.wakaka

zulkbo:salam,kete charade biase je..da tua sangat umurnye..agaknye enjin ok lagi kot sebab mase bawak sepanjang cuti ari tu xde masalah..huhu
MrS. F!zA said…
aritu masa drift kat putrajaya byk ar kete2 ni.. huhu tp seyes lawo la plk bila di make upkan.kih2x.. kasi akak ar.. blh masuk drift..ahahahaha
.::WaNiE::. said…
huhuhu

makan byk2 , jalan kurang ler

kekeke
jaya jr said…
kak fyza:ish,x boleh..sebab sy berazam nk make-up jugak kete ni..abah saya baru je bagi..kui3..klo da siap,akak nk tumpang boleh..hehe

wanie:klo mkn banyak2 jln kurang jadi berlemak2 laa nanti..hehe
Nur Hayaty said…
betul3...saya dulu br rasa duk hostel time belaja dip..kalo duit tak ada tu...puan mak cam tau2 je...dia call then tny ada tak duit..selalunya sy tak mmpu nak tipu..sy akan kata adlah ckit , n then puan mak tahu sgt perangai sy, kalo jwpn cmtu..mmg sy tak ada duit..hoho...terus melayang 50 ke say..=P
KABAKOGA said…
dapat loan ejas kete mat..,,
pastu paking kat tmpat dekan..,,
jaya jr said…
haha,xleh lawan dekan run..
sek2 die kete mahal..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka