Skip to main content

kelab keusahawanan yang aku bercita2 nak join


aku memang minat bab2 keusahawanan ni..tapi tak pernah aku join kelab tu..sebab klo aku nak join je,rase macam da penuh..klo x penuh,member2 pulak yg jual mahal..sebab mereka2 semua lebih cenderung memilih kelab2 yang kurang perjumpaan tapi ade awek lawa2..haha..katenye baru ade semangat klo ade buat function..

tapi semalam aku makan kat kedai yang da makin familiar ngn aku..kedai makan AWE..dekat tempat aku belajar..ramai gile orang..memang usahawan aa tokey kedai ni..standard kt sini,kedai je kt selangor,tapi pekerja org klate..

aku sampai,cari meja,

"kak,nasik pakapau so,singo beng so"

akak tu jawab,

"bereh dik,hok laen tepoh blako doh???

budak2 ni jawab'

"bereh2"

hmm.lebih kurang macam tu lah entri yang aku rase makin bosan nk tulis sebab idea da makin kurang..HAHAHA..tapi last part cite ni aku rase bergembira nak upload flyer NEMATIX trading..



ANDA SUKA?

ONITSUKA TIGER:RM220
SUPRA:RM260
NIKE ACG:RM260
NIKE SANDAL:RM170
klo nak tanye ape yang patot talian hotline 0179686842,formspring kt tepi,fesbuk inbox,kt sini pon boleh

***ni iklan promote bisnes member2..tapi memang boleh dipercayai..gerenti puas hati..bukan ntuk lelaki je,pempuan boleh laa tukar hadiah kat pakwe2..bagi kasut lawa2..kui3..lepas ni ade kot handbag ntuk pempuan..TUNGGU!!!!



Comments

.::WaNiE::. said…
nasik pakapau tu ape mende
jaya jr said…
haha,pakapau tu nasik yang ade daging cincang2 goreng..
sedap..
HAHA
nak jadi usahawan ni kena cekal dan tabah..dont give up..lebih2 lagi jual barangan yang banyak pesaing...blh je nak jual kasut tu tapi kene kreatif dalam promosi..hehe
Affan Ruslan said…
Salam bro.

Haah, nasi pakapau tu aku pun baru first time dgr. ko bljr mne?

standard org kelantan masak mmg sedap, ikut pengalaman aku lah.

mmg ramai aku tgk org wat bisnes jual2 ni. untung agaknya. bagus2.

Affan's latest entry: "Nasihat yang menambahkan dosa!"
jaya jr said…
kak awe:haha,TQ kak awe..tp ni yg member je..saje nk letak sebab die request..HAHA

affan:salam affan..haha,lepas ni try laa order pakapau..skang ni blajar kt UIA gombak je..
memang bes klo jual2..side income kate org..huhu
dunspeak♥ said…
erkk cikbelog ore klate jugok tapi dop rajin dengar lagi nasi pakapau..hee ado jual mano nasik ni? nak gi cari etep eh
hehehe...promoter dpat komisen tau..lala
♥xaturen♥ said…
nasik pakapau?

tak berapa faham la, nasi lemak ke? hehe..
KABAKOGA said…
makan megi doh r mat,,
pakapau lapok doh leney
haha
jaya jr said…
cik belog:haha,ingt nasik ni femes..xtau laa..nk oyap x reti..try laa tanye mane2 kedai hok ade..hehe..area selangor ni banyok rasenye

kak wwe:x tau laa..klo dapat lagi bagus

xaturen:nasik ngn daging..haha..ntah laa.xreti nk explain

kabakoga:memang nk makan megi dh,tapi sebelum tu pekena dh megi..memang x jadi aa klo order megi gk tyme tuh..HAHA
Fieka Shafika said…
fieka nk tggu handbag tuh.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka