Saturday, July 31, 2010

kelab keusahawanan yang aku bercita2 nak join


aku memang minat bab2 keusahawanan ni..tapi tak pernah aku join kelab tu..sebab klo aku nak join je,rase macam da penuh..klo x penuh,member2 pulak yg jual mahal..sebab mereka2 semua lebih cenderung memilih kelab2 yang kurang perjumpaan tapi ade awek lawa2..haha..katenye baru ade semangat klo ade buat function..

tapi semalam aku makan kat kedai yang da makin familiar ngn aku..kedai makan AWE..dekat tempat aku belajar..ramai gile orang..memang usahawan aa tokey kedai ni..standard kt sini,kedai je kt selangor,tapi pekerja org klate..

aku sampai,cari meja,

"kak,nasik pakapau so,singo beng so"

akak tu jawab,

"bereh dik,hok laen tepoh blako doh???

budak2 ni jawab'

"bereh2"

hmm.lebih kurang macam tu lah entri yang aku rase makin bosan nk tulis sebab idea da makin kurang..HAHAHA..tapi last part cite ni aku rase bergembira nak upload flyer NEMATIX trading..



ANDA SUKA?

ONITSUKA TIGER:RM220
SUPRA:RM260
NIKE ACG:RM260
NIKE SANDAL:RM170
klo nak tanye ape yang patot talian hotline 0179686842,formspring kt tepi,fesbuk inbox,kt sini pon boleh

***ni iklan promote bisnes member2..tapi memang boleh dipercayai..gerenti puas hati..bukan ntuk lelaki je,pempuan boleh laa tukar hadiah kat pakwe2..bagi kasut lawa2..kui3..lepas ni ade kot handbag ntuk pempuan..TUNGGU!!!!




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

.::WaNiE::. said...

nasik pakapau tu ape mende

jaya jr said...

haha,pakapau tu nasik yang ade daging cincang2 goreng..
sedap..
HAHA

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak jadi usahawan ni kena cekal dan tabah..dont give up..lebih2 lagi jual barangan yang banyak pesaing...blh je nak jual kasut tu tapi kene kreatif dalam promosi..hehe

Affan Ruslan said...

Salam bro.

Haah, nasi pakapau tu aku pun baru first time dgr. ko bljr mne?

standard org kelantan masak mmg sedap, ikut pengalaman aku lah.

mmg ramai aku tgk org wat bisnes jual2 ni. untung agaknya. bagus2.

Affan's latest entry: "Nasihat yang menambahkan dosa!"

jaya jr said...

kak awe:haha,TQ kak awe..tp ni yg member je..saje nk letak sebab die request..HAHA

affan:salam affan..haha,lepas ni try laa order pakapau..skang ni blajar kt UIA gombak je..
memang bes klo jual2..side income kate org..huhu

dunspeak♥ said...

erkk cikbelog ore klate jugok tapi dop rajin dengar lagi nasi pakapau..hee ado jual mano nasik ni? nak gi cari etep eh

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehehe...promoter dpat komisen tau..lala

♥xaturen♥ said...

nasik pakapau?

tak berapa faham la, nasi lemak ke? hehe..

KABAKOGA said...

makan megi doh r mat,,
pakapau lapok doh leney
haha

jaya jr said...

cik belog:haha,ingt nasik ni femes..xtau laa..nk oyap x reti..try laa tanye mane2 kedai hok ade..hehe..area selangor ni banyok rasenye

kak wwe:x tau laa..klo dapat lagi bagus

xaturen:nasik ngn daging..haha..ntah laa.xreti nk explain

kabakoga:memang nk makan megi dh,tapi sebelum tu pekena dh megi..memang x jadi aa klo order megi gk tyme tuh..HAHA

Fieka Shafika said...

fieka nk tggu handbag tuh.

jaya jr said...

haha,set..