Skip to main content

maen kerat2

hari2 semayang subuh,
x elok tido lepas2 subuh

pagi2 makan meggi,
bangun pagi jangan lupe gosok gigi

selalu yang kene kawad pagi2 tu askor,
rase x lengkap pagi klo x pegi beli surat kabor

selalu kite ketawa sebut HAHA,
klo ade mase boleh jugak solat dhuha

mat rempit selalu suh pomen potong block,
klo ade idea kite update laa blog


Comments

.::WaNiE::. said…
ni pantun ni kire idea gak hhaha
maCy said…
kate gnti name kite? comey..ki3
reen_sofee said…
pantun dua kerat ehh?
huhuhu
naik bukit guna gear satu,
memang sakit dihentak lesung batu.

pergi kedai nek beskal,
Jom lumba beskal....

makan ruti cecah budu,
dh ngantuk,i tido dulu...


weee haaaa
Shey Hemsem said…
yg last tu bagus ! HAHA
nice pantun.pergi la masuk uji bakat pantun.heh


err ada ke?
saya_arief said…
waa.
ade bakat..
jaya jr said…
wanie:haha,idea x taumane asal usul..tetibe je TERada..

maCy:haha,kite menunjukkan ramai..kui3

reen:haha,betul ah..2 kerat je..

jari:hehe,berpantun jugak..bagus2..prosa tradisional di sini..huhu

shey:hehe,terima kasih~~~

rathiqah:hehe,mane ade ujibakat pantun,tp klo hantar kt sisipan DIDIK boleh..kui3

zikery:haha,boleh2..like jee..

arief:xde laa banyak sangat bakatnye..ni macam conteng2 je
yieyaw said…
aku lawan pantun hang mad!!

biji sawi hilang gigi,
hai selamat pagi..

pagi-pagi lg biji sawi da hilang gigi??
ksian biji sawi..

bukah sabut dimakan kota,
baru mempelai tersingkap jua,
pagi2,kalau xtdo, kite mngadap komputa..

beli surat kabor sinar harian,
mnde tajuk brite sensasi ari ni?
belilah berite harian,
tjuk utama laki didera bini..

sarapan pagi dgn roti je..
nasik2 xde ke?

pagi2 gua sudah rezab,
ptptn, ptptn..
jaya jr said…
yieyaw aka shukri ar..
haha,sdap gk kite maen maen pantun 2 org..haha

tp bab PTPTN memang rezab..aku MALAS dh..hahahaha
zulkbo said…
Salam JJ
bagus..selalu sembahyang
sunat Duha..
pergh JJ da mcm A.Samad Said pulok =P
pergh JJ da mcm A.Samad Said pulok =P
KABAKOGA said…
erk..,
simpan molek pantun ni mat..,
jangan sesekali wat masuk dlm dewan parlimen atau diadu kepada yang dipertua....
Anne Boleyn said…
hahha kreatif gile! amboii pandai berpantun yerr.. :)


p/s : hye..esok hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Ada entry penghargaan sebab anda join contest tu.

Turn anda pukul 8.30 malam tu. Penting tau untuk anda baca!! Ingat tu!!! :) Kalau anda nak stay tuned and baca semua entry pon tak pe :p
Nur Su'aidah said…
miahahah! ini orrite jugak. terus jadi entry :) good one
jaya jr said…
zulkbo:klo kt hostel ade kawan slalu ajak walopon bukan secara zahir care dia ajak..

kabakoga:haha,tp klo ibrahim katok bace berat ah aku run..haha

anne:xde laa,suka2 je..ok,JJ tungu semua skali lah..hehe

suaidah:haha,rase nk try pantun sekali..kui3
irahehe said…
hahaha..pandai gak die buat pantun 2 kerat..haha..
jaya jr said…
haha,ade masuk kelas BM dulu mase skola.kui3
♥xaturen♥ said…
cik eton terjatuh titi
pak katok ketawa ka. ka. ka..
pasal panton tak berapa reti
kalu rock n rol bule ka?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka