Skip to main content

high school musical versi melayu

jaya jr da xde isu nk cakap..sebab kepale tengah pening...rase nk gelak pon malas malam2 ni..rase macam nk layan lagu sambil petik gitar..tapi rase bosan pulak ngn stok2 lagu2 yang ade..TV 14 inchi yang aku seludup masuk aku bukak je..biar ceria sikit bilik aku ni..dengar suara2 pelakon HOTEL MANIA..cerite yang aku rase nak tiru style high school musical rasenye..haha



gambar aku tibai kt google..paling kecik sebab tenet slow,senang upload

al-kisah aku terpaksa dengar jugak sikit2 sedutan2 cerita HOTEL MANIA ni sebab rumate aku 2 orang dah terbongkang..sorang lagi pegi maen bola..aku tak tau ape boleh buat..keje xde,tapi rase macam nak pahamkan topik2 dalam kelas tadi..penat gile kelas arini..full stat dari pukul 2 petang sampai 7.30 tadi..tu pasal laa member aku da tido..

maka dengan itu aku nk umumkan esok cuti..haha..banyak laa muka aku nk cuti tengah2 minggu..melaen kan aku buat cuti sendiri tanpa MC..tapi aku cuma nk berpegang laa pada prinsip hari ni lebih baek dari semalam,hari esok lebih baek dari hari ni..sikit2 pon ok dah..gembira sikit hati ni..haha

ade ape2 lagi sebelom penutup???xde???klo ade ,cukup laa update yang bajet nak cerite panjang2,tapi las2 pendek macam biase jugak..haha...

Comments

Yatre Hayati said…
hotel mania best tak pada kau?
jaya jr said…
entah laa,,
pelakon pempuan gedik lebih kot..
tp xtau laa sebab x follow pon ep cite ni..HAHA
acik amalina said…
citer ntah pape..lgsg x mengembangkan sel2 otak..ha3
yui92 said…
crita musical yg plg mnarik (yg stakat aku tgk la) ialah GLEE
KABAKOGA said…
hotel mania??
layan sayang cendana pun x abis2 lagi,,.
misical high school ade die punyer game tau....try la main game die...best juga...mira dah main dah tapi tak abes lagi...hu3
sizukaDeboss said…
best tak hotel mania?
jaya jr said…
acik:haha,betol2..nyanyi banyak..haha

yui92:mase search web semalam ade jgk nampak cite ni nk mencuba jadi mcm cite GLEE..tp haram x pernah tengok..haha

kabakoga:bile ade full ep,simpan aa,,aku nk try tengok plop lepas ni.haha

...:haha,x rase bosan lagi maen game bola..bile da bosan baru dipertimbangkan nk maen game HSM..haha

sizuka:err,xtau la bes ke x..sebab x serius ntuk menonton cerite ni..HAHA
Hazzy Ishak said…
tgk episod awal je, pastu dah tak tngok.
♥xaturen♥ said…
err... hotel maniam? tumpang lalu khe.. ey..
cikCOKLET:) said…
HOTEL MANIA!

mak adek adek sumer layan citer nie.haha.tambah tambah..suka sngt!
blik umah je...terJOIN layan sekali.keke~

boleh tahan best la..sbb ada DAFI*

^^'
jaya jr said…
hazzy:haha,sebab x menarik laa tu..klo menarik mesti da follow..haha

zikr:haha,klo hotel maniam lagi laa xde org nk tengok..

xaturan:haha,lalu je..xde tol..fre2..kui3

coklet:haha,ape laa tengok cite ni..baek tengok cite korea je..kui3
kak ina kl said…
memang tak layan..sbb tak best..
1012045 said…
sdap tgk cepl0s ag mat smbil pkene air klape tpi masjd pteh..
nanad said…
ntah mengape aku tak suka citer nih..
jaya jr said…
kak ina:macam boleh sokong je statement tu..kui3

1012045:hor,air nyior tepi masjid putih memang x leh lawan..sedap3..

nanad:hehe,x tau laa kenape..mungkin ramai jugak kot x suka tengok cite ni..wakawaka

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka