Skip to main content

ramai lelaki mengaku macho

macho adalah gabungan huruf M.A.C.H.O...macho..klo dalam bahasa latin kite sebut muchachos..bahase melayu aku rase kite boleh translate macam sempoi kot..haha..

yang sebetolnye aku pon tak brape nak reti jugak bab2 macho2 ni..subjektif rasenye..terserah sich pade sape2 yg punye mate ntuk memandang..haha..ade orang kate mecho bile buat rambut jambul itik..ade jugak orang kate macho bile bawak kete mewah..aktiviti menghisap rokok juga dianggap sesetengah pihak boleh me'macho'kan diri sendiri..

tapi bagi aku setakat ni aku rase,seseorang tu macho bile die dress-up diri sendiri dengan kemas..pakaian kemas,semayang cukup,pandai bersahabat tak kire ngn sape,peramah..rase-rasenye lah..aku maen belasah je..kadang2 tulisan kate laen,tapi hati kate laen..kui3..tapi takde laa terpesong sangat..hampir 99.99% penulisan berkait rapat ngn ape yg kite pikirkan..HAHA

ape motif aku cakap2 pasal macho..sebab CIK JARI bagi ni


bukan aku je dapat pic ni..ramai lagi yg dapat..haha..
ramai lelaki mengaku macho tapi hancor hanya omong kosong





Comments

Nur Hayaty said…
Yup macho itu subjektif.....=]
acik amalina said…
erm...good explaination...sembahyang x tinggal tu laa plg MACHO...ha3
ngeh2...
sebab tu la ne lengkapkan slogan kata tuh...
erm, satu definisi yang bagus banget...
anda memang macho la....:))

tahniah2....
zulkbo said…
salam..
ermmmp nasib baik saya tak macho
kalau tidak susah jadik orang macho ni..he he
.::WaNiE::. said…
macho itu cooll

ehh

hahaha
kAziShA said…
fuiy0oo..hai incik macho :P
bagi XYZ... mane2 lelaki leh korek idong gne lidah le yg paling macho... hahaha... ade bran ngaku macho? miahahaha (just kidding)

p/s: tahniah ye JJ
KABAKOGA said…
sang harima macho..
salam bro, mmg macho la entri ('',)
zikeryhassan said…
setiap orang mempunyai pelbagai tafsiran untuk sesuatu perkara.
jaya jr said…
terime kasih kepade smue pengomen2 yg mauchachos..
hehe..
sebetulnye paling macho ialah klo x tinggal semayang pastu buat mnde baik2..
kui3
Anonymous said…
hem.. setuju sangat-sangat dgn jaya jr yang paling macho tue klo x tinggal semayang and buat mende baik2..... (^_^)
♥xaturen♥ said…
betul.. manco kalu kita buat peragai yang manco!
cikCOKLET:) said…
da tak org tgk lelaki buncit plus boroi sebagai macho!ha ha ha.


p/s:ayah den macho wlupn cmtu.ngee~
Anonymous said…
Takut pada Allah, tegas dalam beragama, menjaga hubungan.. baran, bengis, kedekut tu karektor sampingan jer..
jaya jr said…
dea:betol3..huhu

xaturen:jom same2 jadi macho..wakawaka

coklet:fitrah manusia yg semakin berumur memang xleh di lawan..so kene jadi macho sampai ke tua laa klo umur panjang..hehe

crafty:erm,terima kasih atas komen yg membina =)
Anonymous said…
cik jari kate die ta sngaje tkasi jj y ni ;p
Ery Farieha said…
feewwitt
machooo tu
FyZa said…
fuyooo! machonya..haha..;p
jaya jr said…
maCy:haha,boleh jadi jugak klo cik jari tersalah kasji pon.kui3

ery:haha,macho lg abon dalam video tu...

kak fyza:errr,TQ@ kak..tp x nk terlebih perasan pulak..HAHAHA
nanad said…
btol..lelaki kemas nampak macho
;)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka