Saturday, July 17, 2010

ramai lelaki mengaku macho

macho adalah gabungan huruf M.A.C.H.O...macho..klo dalam bahasa latin kite sebut muchachos..bahase melayu aku rase kite boleh translate macam sempoi kot..haha..

yang sebetolnye aku pon tak brape nak reti jugak bab2 macho2 ni..subjektif rasenye..terserah sich pade sape2 yg punye mate ntuk memandang..haha..ade orang kate mecho bile buat rambut jambul itik..ade jugak orang kate macho bile bawak kete mewah..aktiviti menghisap rokok juga dianggap sesetengah pihak boleh me'macho'kan diri sendiri..

tapi bagi aku setakat ni aku rase,seseorang tu macho bile die dress-up diri sendiri dengan kemas..pakaian kemas,semayang cukup,pandai bersahabat tak kire ngn sape,peramah..rase-rasenye lah..aku maen belasah je..kadang2 tulisan kate laen,tapi hati kate laen..kui3..tapi takde laa terpesong sangat..hampir 99.99% penulisan berkait rapat ngn ape yg kite pikirkan..HAHA

ape motif aku cakap2 pasal macho..sebab CIK JARI bagi ni


bukan aku je dapat pic ni..ramai lagi yg dapat..haha..
ramai lelaki mengaku macho tapi hancor hanya omong kosong






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

22 comments:

Anne M. said...

setuju!

Nur Hayaty said...

Yup macho itu subjektif.....=]

acik amalina said...

erm...good explaination...sembahyang x tinggal tu laa plg MACHO...ha3

si[jari] telunjuk said...

ngeh2...
sebab tu la ne lengkapkan slogan kata tuh...
erm, satu definisi yang bagus banget...
anda memang macho la....:))

tahniah2....

zulkbo said...

salam..
ermmmp nasib baik saya tak macho
kalau tidak susah jadik orang macho ni..he he

.::WaNiE::. said...

macho itu cooll

ehh

hahaha

kAziShA said...

fuiy0oo..hai incik macho :P

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

bagi XYZ... mane2 lelaki leh korek idong gne lidah le yg paling macho... hahaha... ade bran ngaku macho? miahahaha (just kidding)

p/s: tahniah ye JJ

KABAKOGA said...

sang harima macho..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro, mmg macho la entri ('',)

zikeryhassan said...

setiap orang mempunyai pelbagai tafsiran untuk sesuatu perkara.

jaya jr said...

terime kasih kepade smue pengomen2 yg mauchachos..
hehe..
sebetulnye paling macho ialah klo x tinggal semayang pastu buat mnde baik2..
kui3

dea-aletheea said...

hem.. setuju sangat-sangat dgn jaya jr yang paling macho tue klo x tinggal semayang and buat mende baik2..... (^_^)

♥xaturen♥ said...

betul.. manco kalu kita buat peragai yang manco!

cikCOKLET:) said...

da tak org tgk lelaki buncit plus boroi sebagai macho!ha ha ha.


p/s:ayah den macho wlupn cmtu.ngee~

craftycrochetjelita said...

Takut pada Allah, tegas dalam beragama, menjaga hubungan.. baran, bengis, kedekut tu karektor sampingan jer..

jaya jr said...

dea:betol3..huhu

xaturen:jom same2 jadi macho..wakawaka

coklet:fitrah manusia yg semakin berumur memang xleh di lawan..so kene jadi macho sampai ke tua laa klo umur panjang..hehe

crafty:erm,terima kasih atas komen yg membina =)

maCy said...

cik jari kate die ta sngaje tkasi jj y ni ;p

Ery Farieha said...

feewwitt
machooo tu

FyZa said...

fuyooo! machonya..haha..;p

jaya jr said...

maCy:haha,boleh jadi jugak klo cik jari tersalah kasji pon.kui3

ery:haha,macho lg abon dalam video tu...

kak fyza:errr,TQ@ kak..tp x nk terlebih perasan pulak..HAHAHA

nanad said...

btol..lelaki kemas nampak macho
;)