Skip to main content

khamis minggu ke brape ntah

semalam khamis minggu ke brape ntah ntuk cuti kali ni..haha..lame sangat cuti sampai x terkire minggu nye..walaupon lame,tp bile da nk abis cuti ni rase makin kejap dan laju laa pulak..haha..petang semalam ade laa member2 ajak maen futsal..yang ni aku boleh bilang brape kali..kali ke-3 barang kali dalam tempoh 4 bulan aku cuti ni..haha..

dalam ramai2 tu ade yg aku da selalu sangat jumpe..ade jugak yg jarang2 jumpe..yg jarang jumpe tu laa bleh bikin havoc sikit klo duk sembang..seriously(nada sungguh2 ni),kitorang x akan pernah miss nak bukak cerite zaman sekolah..biase org buat ungkapan 1001 cerita..tp bagi aku 1001 cerita memang x cukup ntuk kitorang..rase mcm nk tukar jadik 2002 cerite je..haha..tp macam x sesuai pulak..aah,belasah je laa..

dan mase menaip ni jgk,aku duk berkira2 mane laa nk cari gambor beloved member aku nih..haha,klo dlm bahase melayu sahabat2 kamcing laa..sebab semalam aku x sempat nk snap pic ngn diorang..haha..walopon diorang da suruh pastu uploadkan dlm entri ni..sebab da ramai member2 aku bace friendstop,maka gembira jugak laa aku ni..nk acknowledge diorang cmne ek???haha..tapi tersipu2 jgk laa bile diorang bukak cite pasal entry2 aku..wakaka..

las skali,pada pendapat aku laa,aku yakin 100% kitorang semue boleh keep in touch walopon semua da besar panjang dan ade hal masing2..

***betol x klo aku cakap kawan ni blom tentu kamceng,tp klo sahabat ni sah2 kamceng???

semalam maen futsal semue EX-SBPI 0307 :

penganjur:joe * tukang tempah:cesc

tukang rembat:apih * tukang karuk:loloq

tukang belanja:muiz * tukang tengok:kamek

tukang lap bola:apik

tukang maen:p-g,t-hi,cedi,param,AKU,aiman



Comments

Anonymous said…
setuju!!!
ptg nih ajakla diorg men guli lak :))
reen_sofee said…
tuh arr weh!
syok bersahabat neh!
huhuh
zulkbo said…
salam JJ..
suka main futsal yek
bagus buat remaja seperi anda
jangan join mat rempit..he he
jaya jr said…
aina:haha,setuju2..

jari:guli da susah nk cari skang ni..huhu

reen:memang syok aa..macam makan nasik mase lapor2..hahaha

zulkbo:ye pakcik..kami bukan mat rempit..

tp ade jugak member jd mat kancil..haha
btol tu kwn blom tentu kamceng... shbt dh semestinya...

ye tak JJ? kita kwn maya je kan? x kamceng pn cm shbt JJ hahahaha
jaya jr said…
haha,nasib baek missXYZ stuju.walopon x kamceng,tp bleh lg gurau2..haha
Nine said…
Salam JJ, SBPI tu kat mana yer ? seronok ek main futmal ngan member2 lama..boleh melawak2 best tu :)
jaya jr said…
haha,SBPI kt negeri sendiri je,terengganu..kui3..
maen skali skale bes aa,klo selalu x leh jugak..
hahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka