Tuesday, March 20, 2012

pertama kali menjadi fotografer berbayar



17 Mac 2012 first time aku jadi fotografer berbayar..ikut kawan je..masjlis kawan atas kawan..ingatkan maen-maen je.rupenye serius punye hal..memang terusterang aku cakap yang aku tak de pengalaman ambik gambar event ke,wedding ke..yang selalu aku duk update masuk blog ngn facebook tu gambar-gambar landscape..bermodelkan pokok bangunan matahari binatang..yang tu memamng aku minat..mula-mula memang agak tak biase laa..tapi sebab bukan aku sorang yg buat keje ambik gambar kat majlis tu,kire boleh laa buat-buat rilek..ade lagi 2 orang..2 orang lagi ni da macam solid sikit diepunye pengetahuan bab gambar-gambar event ni..ade laa ilmu aku dapat dari diorang mase buat kerja ni..

***banyak benda best yang berlaku sepanjang buat 1st job nih..macam culture shock sikit pon ade..tapi tu laa,banyak lagi nak kena consider sebelom pergi lebih jauh dalam bab ni..mudah mudahan Allah permudahkan jalanku
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

hafizah radzi said...

suka gambar landsacape2 tu. teruskan yg itu jugak. :)) haha

[k]o{q}i[n] said...

errr...xleh la wat photoshoot dh pasni? kena byr... :(

jaya jr said...

hafizah radzi:hehe..gambar landscape tu mmg tak boleh tinggal..asal2 beli DSLR sebab mgg nk rakam gambar2 landscape yg cantik2

koqin:haha..klo nk buat photoshoot pempuan sume pakai baju kurung boleh?haha

Ayu said...

Assalamualaikum...
wow..interesting and for ur info,sama dgn ayu lah..bermula dgn suka shoot gmbr alam ciptaan Allah..terus mndapat peluang shooting walimah dan pernikahan...
syabas2...and truskan usaha..

Mario said...

tahniah le bro...mmg bestkan ikut wedding ni...penat tp berbaloi...potographer ni org penting masa wedding...

jaya jr said...

kak ayu:insyaAllah klo dipermudahkan urusan oleh Allah..terima kasih atas sokongan..hehe

mario:haha..agak penat laa..tapi macam terbeban sikit sebab expectation tu mesti nak hasil yg terbaek..maklumlahn,kan diorang dah bayar..