Skip to main content

bunga lavendar


untung budak-budak sekolah zaman ni..nak perkakas alat-alat tulis senang dan mudah dapat..bersepah-sepah kedai alat tulis..lagi seronok tengok alat-alat tulis cap cina..murah laa..klo nak banding ngn branded punye..maknenye semua org boleh beli ikut kemampuan..tak macam dulu..klo pensil warna tu tertakluk kepada LUNA tak pon FABER CASTLE..mak aih die punye harga,boleh buat belanja sekolah seminggu..tu baru pensil warna..belom lagi cat warna..jenis BUNCHO tu boleh cecah 20 hinggit..kemain mahal..tapi tu dulu,skang ni cap cincai-cincai da banyak kedai ade jual..klo mampu beli laa LUNA,FABER CASTLE, BUNCHO tapi klo tak mampu beli je yang biase-biase..ukur baju di badan sendiri..magic pen dalam bekas kat umah aku ni aku tak tau mane datag asal usul die..aku pon tak pernah gune..hahaha..barangkali hadiah kot..

***kalam picit PILOT warna ungu tengah trending kat tempat aku skang ni..tak tau laa sape die punye kepala

Comments

canteknyaaa bunga lavender tuh.. mintak satu boleh?? ^_^
jaya jr said…
haha..bunga plastik je..bukan yang ori pon..klo nk boleh,tp print screen je laa..kui3
Chuu Muqhlis said…
jaya ...cnteknye gambar..colour combination nice Y___Y

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka