Skip to main content

makanan orang teghanung



utin biase bile balik kampung time cuti ialah cari makanan-makanan terengganu yang aku rase susah nak cari kat KL..klo ade pon tak original macam kat Kuala Terengganu..lagi-lagi keropok lekor..short form biase orang sebut kepok leko..same laa macam air kelapa..klo kat Kuala Lumpur tu beeli air kelapa tapi isi kelapa macam nak letak tak nak letak je..balik sini je baru dapat minum air kelapa skali ngan isi kelapa..haha..makanan celup-celup tepung ni pon seronok jugak nak makan..harini sebab aku pegi awal ade udang celup tepung je..dalam secucuk tu ade laa 6-7 ekor udang..ikan tak sempat masuk dapur lagi..tambah mee goreng sebungkus 2 memang da kenyang pon makan macam ni..harga die boleh buat kite senyum sampai telinga..sangat sangat sangat affordable..


dah laa parking free arini..nasib laa masjlis bandaran sape suh tak datang baiki die punye mesin duit..jimat duit parking aku 50 sen..haha..siap tulis perkataan FAIL tak tahan uh..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
ko punye pic smkin hari smkin smart der...
jaya jr said…
xde mende pon ni boss..ambik gambar biase biase je pon..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka